Unde și când M.Yu. Lermontov

Unde și când M.Yu. LermontovPoetul rus, prozatorul și dramaturgul Mikhail YurievichLermontov sa născut la 3 octombrie (15), 1814, la Moscova. Mama lui a murit devreme, educația unui tânăr poet a fost făcută de bunica ei din partea maternă. Ostilitatea care domnea în familie a afectat negativ starea de spirit a băiatului, parțial pentru că a citit foarte mult și a început să-și încerce mâna la propria sa creație.

Unde și când M.Yu. Lermontov

Familia Lermontov

Marele scriitor rus Mihail Yurievich Lermontovau avut loc pe linia paternă din clanul scoțian Georg Lermont. În 1613 Learmonth în serviciul regelui polonez, dar în timpul bătăliei de la Cetatea Albă a fost capturat de rusul. Mai târziu, el a primit de la țar rus în posesia regiunii Kostroma și a dat naștere la genul Lermontov. Mihail aparținut a opta generație a acestui poet roda.Ottsom a fost Yuri Petrovich Lermontov, un căpitan pensionar, care deținea o mică moșie în provincia Tula. Lermontov mama Maria a fost singura fiică a vecinilor săi bogați. Împotriva dorințele părinților, ea sa căsătorit cu un căpitan sărac în linie maternă 17 let.Babushka Mihail Lermontov provine de la un anumit tip de Stolîpin, ea a reușit o moșie mare după moartea soțului ei. reformator rus Piotr Stolîpin a fost un al doilea văr al poetului. Bunicul său matern, Mihail Vasilievici Arseniev a venit dintr-o familie nobilă vechi, după căsătoria sa cu bunica lui, astfel că a cumpărat de la contele Narîșkin Tarkhany sat mare, în cazul în care, ulterior, a trăit împreună cu familia sa.

Nașterea poetului

Familia a trăit permanent în satul Tarkhany, dar mamapoetul diferea sănătate precară, așa că sa decis să se mute la Moscova, la momentul livrării. La Moscova, puteți conta pe asistența medicală de calitate în cazul oslozhneniy.V de noapte de la doi-03 octombrie 1814 în casa în fața Porții Roșie din Moscova, Mihail sa născut un băiat, care mai târziu a devenit marele poet rus, scriitor și dramaturg. nasa lui a fost bunica, în onoarea nepotului ei, ea a fondat un nou sat și a numit-o Sf. Mihail.

copilărie

Mama lui Mikhail Yurievich Lermontov a murit cândbăiatul avea doar 3 ani. Bunica poetului Elizaveta Alekseevna la forțat pe tatăl ei să meargă la moșia lui și să-i lase fiul cu ea. Relațiile rele între tatăl și bunica au afectat negativ psihicul copilului. Elizaveta Alekseevna cheltuia sume mari pe ridicarea nepotului său, angajând profesori să-l învețe, conducând Mihail să se odihnească în Caucaz, pentru că nu era foarte bun. Cu toate acestea, tânărul Lermontov nu a experimentat bucuria inerentă de colegii săi, el a început să se simtă sincer devreme, fără a observa pe nimeni pe aici. În ciuda stării sale dificile, Lermontov a studiat și a studiat foarte mult limbile străine, în calitate de copil, a citit literatura germană, franceză și engleză în original și a știut foarte bine cultura Europei.