Cum să numărați tone pe kilometri

Cum să numărați tone pe kilometriTon-kilometru este un concept din sfera logisticii,permițând evaluarea eficienței anumitor operațiuni de transport. Poate fi folosit pe orice tip de transport: de la trasul de cai la aer. Dar cel mai adesea folosit pentru transportul rutier. Pentru a înțelege ce lucru a fost făcut de materialul rulant, trebuie să puteți utiliza această unitate de măsură.

Cum să numărați tone pe kilometri


instrucție

1


Un ton-kilometru este o sarcină de o tonă,transportat pe o distanță de un kilometru. Înmulțiți numărul de tone de mărfuri livrate cu numărul de kilometri acoperite în acest fel. Numărul rezultat va fi indicatorul cifrei de afaceri pentru perioada dată. De exemplu, dacă mașina a transportat 5 tone de încărcătură pe zi pentru o distanță de 150 km, atunci cifra de afaceri va fi de 5? 150 = 750 tone-kilometri. Acest indicator economic este utilizat pentru estimarea volumului de transport al mărfurilor prin acest mod de transport. În plus, este necesar să se compare puterea mecanică a diferitelor tipuri de vehicule și să se digitizeze capacitatea maximă a liniilor de transport.

2


tonăkilometri distinge între tarif și operativ. Pentru a obține cifra tarifară, înmulțiți greutatea încărcăturii cu tariful, adică cea mai mică distanță dintre așezări. Pentru a obține cifra operațională, calculați kilometrajul pe baza distanței efectiv parcurse.

3


Tarifele tarifare sunt folosite pentru a calcula mediaintervalul de livrare a bunurilor în anumite limite. În acest caz, distanța medie a transportului determină una sau altă zonă tarifară, ceea ce vă permite să calculați cheltuielile viitoare fără efort inutil. De fapt, costul depinde de costul cifrei de afaceri. Cu cât greutatea specifică a mărfurilor este mai mică, cu atât transportul este mai scump. În plus, viteza de livrare este, de asemenea, importantă, de exemplu, pentru mărfurile perisabile. Prin urmare, ratele tarifare depind de tipurile de marfă.

4


În plus,kilometri sunt împărțite în valoare netă și brută. Pentru a obține o cifră de afaceri netă, înmulțiți greutatea încărcăturii livrate, inclusiv greutatea ambalajului său pe kilometru distanța parcursă. Pentru a obține cifra brută de afaceri, se înmulțește nu numai greutatea încărcăturii, ci și masa vehiculului (camion, vagon, șlep, etc.) pe lungimea traseului traversat. În mod natural, unitățile de măsură ar trebui să fie generale - tone.