Ce sunt barierele de comunicare?

Ce sunt barierele de comunicare?Comunicarea este una dintre cele mai importante sfere ale vieții unei persoane. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil ca oamenii să găsească un limbaj comun. Vina este că barierele de comunicare sunt probleme psihologice și alte dificultăți în comunicare.

Ce sunt barierele de comunicare?

O barieră comunicativă este un motiv,Împiedică oamenii să construiască o comunicare eficientă sau să o blocheze complet. În prezența barierelor de comunicare, informația este distorsionată, își pierde semnificația inițială sau nu ajunge deloc la destinatar.

Barierele de comunicare externă

Sub barierele de comunicare externe sunt înțelesecircumstanțe care nu au legătură cu interlocutorii, de exemplu condiții nefavorabile sau locuri de întâlnire: stânci și probleme de comunicare telefonică, anomalii meteorologice, zgomote severe etc. Bariera de neînțelegere, atunci când oamenii vorbesc diferite limbi într-un sens literal, au defecte de vorbire și de dicție, pot fi, de asemenea, atribuite barierelor externe. Aceasta include operarea forțată a termenilor specifici, în care interlocutorul nu înțelege, diferențele socio-culturale și tradițiile comportamentului în societate.

Bariere interne de comunicare

Barierele interne sunt psihologice. Acest lucru poate fi o atitudine părtinitoare față de cealaltă parte pentru orice motiv (din cauza de naționalitate, sex, vârstă, statutul lor social, etc.), aspectul său, trăsături de caracter și comportamentul ocupației sale. În acest caz, stereotipurile interferează în mod obiectiv percep vorbirea umană și să facă evaluări negative ale sale, care afectează obschenii.Esche o problemă similară - audiere selectivă atunci când o persoană vede într-un alt discurs, numai informațiile pe care este aproape de el sau cu care el este de acord. Și ceea ce contrazice ideile sau interesele sale, pur și simplu trece peste urechi. Acești oameni aud doar ceea ce vor să audă. Dacă o persoană este în mod constant distrasă, acest lucru îi va împiedica, de asemenea, să stabilească o comunicare sigură și eficientă, sursă poate fi ofensat de a vedea neatent pentru a se otnoshenie.V un decalaj de comunicare poate acționa negativ psihologic amice starea de spirit: agresiv, stare febrilă, tensiune, reticența de a vorbi, senzație de rău, greșit sau furie la interlocutor, etc. Interfera comunica încredere, un sentiment de ostilitate, apropierea emoțională și etanșeitate, complexe și temeri, o diferență semnificativă între punctele de vedere ale interlocutorilor. De exemplu, o persoană cu expresia este o asociație, în funcție de experiențele lor de viață, iar al doilea - celălalt, iar ideea de a problemei, acestea pot fi complet diferite. Această barieră așa-numita logică apare frecvent în rândul persoanelor cu diferite tipuri de gândire: vizual în formă, abstract logică sau vizual-eficiente. În mod diferit, viteza de gândire, critica, flexibilitatea, profunzimea, modul în care sunt furnizate informațiile (scurte și concise sau florale). În acest caz, o încercare de a înțelege interlocutorul și pune-te în locul lui, atenția se poate rezolva problema.