Cum se traduc nodurile în kilometri

Cum se traduc nodurile în kilometriViteza de mișcare a măriisă se exprime în noduri. Un nod este viteza care permite unei nave să treacă o milă nautică într-o oră. În ceea ce privește unitățile de măsură comune celor mai multe persoane, un nod este de 1.852 kilometri pe oră.

Cum se traduc nodurile în kilometri


instrucție

1


În practica maritimă, este obișnuită măsurarea vitezeinava în noduri. Un nod este o viteză care vă permite să depășiți o oră de mile pe oră. În ceea ce privește kilometri obișnuiți pentru noi, un nod este de 1.852 kilometri pe oră. În consecință, pentru a traduce nodurile în kilometri pe oră, se înmulțește viteza în noduri cu 1.852.

2


Dacă aveți Internet la îndemână, să recalculaținoduri în kilometri, mergeți doar la motorul de căutare Google și introduceți o expresie ca "5 noduri pe kilometru". Google este un motor de căutare inteligent și are un calculator încorporat pentru conversia unităților, astfel încât să vă arate informațiile de care aveți nevoie pe pagina de rezultate. De exemplu, pentru fraza de căutare folosită ca exemplu, se va afișa inscripția "5 noduri = 9.26 kilometri". Prin kilometri aici se înțelege viteza în kilometri pe oră.

3


Existența nodurilor în practica marină este îndeaproapeeste asociat cu noțiunea de "mare maritim". Inițial, a fost luată ca lungimea suprafeței Pământului cu mărimea unui minut unghiular. Dacă nava sa deplasat de-a lungul meridianului timp de un minut de latitudine, sa spus că a trecut o milă nautică. Ulterior, mile a fost echivalentă la 1852 de metri.

4


Numele "nod" vine de la drummăsurarea vitezei navelor cu ajutorul unui decalaj. Întârzierea era o placă triunghiulară cu un șir atașat la ea și o încărcătură. El a fost aruncat din pupa și număra numărul de noduri impuse șirului, care a trecut peste bord într-un minut.

5


Navele moderne înoată mult mai repede decât cele,care au fost utilizate în timpul utilizării decalajelor de cabluri. Astfel, Columbus fabricate iahturi sport sunt echipate cu motoare diesel puternice, nava este capabil să accelereze la o viteză de 22 de noduri - aproximativ 40 de kilometri pe oră. Și pe una din clasa barca de sport „40“ engleză atlet Nick Bubb a fost capabil să dezvolte o viteză de 34 de noduri - aproximativ 60 de kilometri pe oră.