Ce să faci cu coloboma

Ce să faci cu colobomaKoloboma este un defect al pielii ochiului, cel mai adesea se manifestă prin absența unei părți a membranei oculare. Koloboma poate fi congenitală sau dobândită, tratamentul său fiind în mare parte operațional.

Ce să faci cu coloboma
Tipuri de colobi

Colobomul congenital se dezvoltă sub influența luifactori dăunători asupra rudimentelor de ochi ale embrionului. Ca urmare, fisura embrionară a cupei ochiului este închis incorect, forma structurilor rezultate este perturbată. Coloboma obținută apare din cauza leziunilor globului ocular, ca urmare a faptului că unele dintre părțile sale mor. În patologia congenitală, elevul își păstrează capacitatea de a contracta, în timp ce în colobom este afectată funcționarea dobândită a sfincterului pupilar. Cauza bolii poate fi un defect după operația de iridectomie pentru tumorile irisului. În funcție de ce parte a ochiului este deteriorată, se disting mai multe tipuri de patologie. Cea mai obișnuită este colobomul irisului. Un astfel de defect este situat în partea inferioară a irisului și are o formă în formă de pară. Acest lucru afectează de obicei doar un singur ochi. Coliboma coroidului se caracterizează printr-un defect în coroida globului ocular. Dacă există un defect în corpul ciliar, nu există nici o parte a acestuia, din acest motiv funcția aparatului acomodativ este întreruptă. Coliboma lentilei și colobomului nervului optic sunt patologii foarte rare, ele se manifestă prin absența unor părți ale acestor organe și a deformării lor. Coloboma pleoapelor este un defect care are o formă triunghiulară sau neregulată, cu o bază la marginea pleoapei.

Tratamentul coloniilor

În cazul în care colobomul irisului este micdimensiunea și nu prezintă simptome, tratamentul nu este prescris. Pentru a evita simptomele de orbire, limitați cantitatea de lumină care trece prin pupil. Pentru aceasta, pacientul trebuie să poarte ochelari de protecție și lentile de contact întunecate cu un centru transparent. Dacă funcția vizuală este afectată semnificativ, este prescrisă o operație. În timpul intervenției chirurgicale, se face o tăietură la marginea membrelor peste defect, după care marginile irisului sunt trase împreună și cusute împreună. În prezent, se dezvoltă noi metode de eliminare chirurgicală a acestei patologii, care se bazează pe incizii tunelului și au un ochi mai puțin traumatizant. Când colobomas posibile kollagenoplastika în timp ce kollagenopodobnogo substanțelor creează un schelet artificial, care împiedică o creștere a globului ocular și, în consecință, o creștere a congenitala coloboma defekta.Operatsii secol sunt posibile, variind de la 1 an. Intervenția chirurgicală constă în defecte de plastic cu ajutorul țesuturilor locale. Există, de asemenea, o metodă conservatoare a acestui tip de colobord. Pacientul este introdus în situsul de localizare a patologiei substanțelor netabsorbante, netoxice, neutre din punct de vedere chimic, având un punct de topire ridicat.