Cum se completează un contract de cumpărare a unui automobil

Cum se completează un contract de cumpărare a unui automobilMulți dintre noi, mai devreme sau mai târziu, ne gândimschimbați transportul public cu mașina proprie. De asemenea, se întâmplă că proprietarul mașinii, după ce a petrecut ceva timp pe el, o vinde cu speranța de a cumpăra unul nou. În ambele cazuri, este imposibil să faci fără un contract.

Cum să cumpărați o mașină

În ce formă este contractul de vânzare

Puteți vinde mașina în baza unui contract încheiat înscrierea simplă. Prin consimțământul reciproc, părțile pot notifica tranzacția cu notarul. În acest caz, vor exista costuri suplimentare legate de pregătirea titlurilor necesare. Contractul de cumpărare și de vânzare a autovehiculului se face în trei exemplare: unul pentru părți și organismul de poliție rutieră, în care mașina înregistrată va fi înregistrată.

Ce ar trebui să fie în contract

Contractul de vânzare a mașinii trebuie să cuprindă:mai multe secțiuni. Începe cu un preambul, care indică data contractului, precum și informații complete despre părțile sale. În plus, ar trebui să scrieți numele: "Contractul de vânzare a masinii." Partea principală a contractului este subiectul său. Trebuie să existe un model al mașinii, culoarea, anul de fabricație, kilometrajul. În plus, trebuie să specificați numărul de stare al mașinii, precum și numărul unităților sale principale (caroserie, motor). Pentru ca, în viitor, cumpărătorul nu a avut probleme în obiectul contractului este recomandabil să se facă o rezervare care a vândut vehiculul nu este în piratare, a promis, în stare de arest, și nu are nici un drept de terțe părți. în temeiul acordului, referitor la costul mașinii, ar trebui să fie descrise nu numai prețul de vânzare, dar, de asemenea, ordinea de plata a acesteia. Ideal va suna formularea că banii pentru un dealer auto primit de la cumpărător înainte de sau la momentul semnării dogovora.Dogovor trebuie să aibă și elemente referitoare la starea tehnică a mașinii. Este important să specificați toate defectele interne și externe ale mașinii, identificate de părți la semnarea contractului. Aceste prevederi vor ajuta la protejarea vânzătorului de eventualele pretenții ale cumpărătorului privind calitatea mașinii vândute. În plus, informațiile despre starea vehiculului nu doare și pokupatelyu.Storony trebuie să precizeze în caietul de sarcini și o listă a acelor lucruri care sunt transmise împreună cu aparatul. Aceasta include documente pe masina, un set de chei, accesoriile necesare (roți și anvelope, radio, unelte, piese de schimb, etc.). Rotunjirea detaliile contractului și semnătura părților. În cazul în care contractul este între cetățeni, atunci indică numele lor, locul de reședință, precum și numărul de telefon informații pașaport și de contact. În cazul în care mașina este achiziționată de la întreprindere, contractul este sigilat suplimentar prin sigiliul său.