Ce documente sunt necesare pentru a deschide o IP

Ce documente sunt necesare pentru a deschide o IPProcedura de deschidere a unui IP este simplificată pe cât posibil, în comparație cu LLC. Aceasta va necesita colectarea și transmiterea către autoritatea fiscală a unui set stabilit de documente.

Ce documente sunt necesare pentru a deschide o IP


Veți avea nevoie
  • - cererea de înregistrare de stat a PI în formularul P21001;
  • - pașaport și fotocopie a tuturor paginilor;
  • - chitanță pentru plata taxei de stat;
  • - Declarație privind trecerea la USN.
instrucție

1


Pentru a deschide un IP, este necesar să colectați și să furnizațiun număr de documente obligatorii la taxă (sau centru multifuncțional). Printre acestea, o cerere de înregistrare a PI sub formă de P21001. Poate fi completat manual sau în scris. Principalul lucru este că nu au existat ștergeri și corecții. Rețineți că documentul tipărit nu poate fi modificat cu un stilou injector (pen). Toate informațiile trebuie să fie indicate în același mod în care este prescris în pașaport. În prealabil, va trebui, de asemenea, să selectați codurile de activitate OKVED pentru care intenționați să lucrați. Formularul de înscriere poate fi descărcat pe site-ul FTS, există și un serviciu care facilitează aplicarea acestuia. Rețineți că din iulie 2013 a apărut o nouă formă de P21001. Aplicația trebuie să fie cusută și lipită cu o etichetă care să indice numărul de pagini și semnătura FE.

2


Când vă înregistrați, veți avea nevoie de chitanța inițială pentruplata taxei de stat. Solicitările pentru transferul de fonduri pot fi specificate în Serviciul Federației Federale sau în sucursala Băncii de Economii. Valoarea taxei de stat pentru înregistrarea IP este acum 800 r. Verificați dacă chitanța pentru plată nu conține erori, deoarece banii în taxă nu vă vor fi returnați.

3


Numărul documentelor solicitate include originalulpașapoarte cu o fotocopie a tuturor paginilor. O copie este, de asemenea, recomandată să clipească. Atunci când solicitați o cerere personală, notarea nu este necesară. În caz contrar, este necesar să se certifice documentele, precum și procură pentru interesele notarului.

4


De asemenea, este necesar să se furnizeze TIN și copia acestuia. Dacă nu este disponibil, puteți aplica pentru TIN împreună cu documentele de înregistrare, însă procedura de înregistrare a IP-ului va fi mai lungă.

5


Dacă nu intenționați să utilizați un OSS, atunciAplicați simultan pentru transferul către USN sub formularul nr. 26.2-1. Este necesar să aveți timp să îl depuneți în termen de 5 zile de la înregistrarea PA, dar puteți face acest lucru până în acest moment.

6


Procedura de înregistrare durează 5 zile. După aceasta, trebuie să eliberați un certificat de înregistrare de stat a OGRN, un extras din EGRIP, un anunț privind înregistrarea persoanelor în cadrul autorității fiscale, precum și în FIU.