Sfat 1: De ce rudele apropiate nu se pot căsători

Sfat 1: De ce rudele apropiate nu se pot căsătoriCăsătoria dintre oamenii nativi a fost de mult timpeste vina. Incestul sau incestul, problema ridicată în multe scripturi, cum ar fi Biblia și Coranul. Istoria cunoaște doar un număr mic de triburi care au cultivat puritatea familiei și s-au căsătorit cu rudele lor, dar aceste triburi au dispărut sau sunt pe punctul de a degenera.

De ce rudele apropiate nu se pot căsători

În plus față de încălcarea drepturilor religioase, culturale și religioasenormele și regulile sociale și etice care obligă oamenii să mențină puritatea rudeniei, sindicatele semi-sânge poartă un număr imens de probleme medicale, ducând la o degenerare completă a genului asociat schimbărilor genetice.

Istoria degenerării

Dorința de a rezista legăturilor interzisea fost observată în multe popoare încă din antichitate: germanii, australienii, indienii, chinezii și chiar grecii antice au recurs la diferite trucuri care au contribuit la eradicarea sindicatelor păcătoase. Există cazuri în care copiii au fost separați forțat de părinți, ghidat de cele mai bune intenții. În legea romană și catolică, incestul era considerat a fi legături, linia de rudenie a căreia putea fi urmărită până la genunchi stabilit de biserică, este interzisă căsătoria cu frații și surorile de o jumătate, rude directe.
Incestul a fost considerat, de asemenea, intrarea în unirea rudelor spirituale.
În Germania antică, asemenea acte au fost pedepsitedreptul penal și include toate căsătoriile Mezhuyev rude direct și descendent. Franța secolului al 17-lea un ochi orb la acest tip de alianțe, pedepsind doar încercare onoarea minorilor. În Rusia, căsătoriile consanguin au promis exil în Siberia, închisoare sau închisoare în mănăstire, multe state din America de azi nu recunosc legalitatea căsătoriei chiar a veri, legile țării a aplicat amenzi și pedeapsa cu închisoare. În Rusia de astăzi, și este interzis să intre și să se înregistreze căsătorii între rude apropiate.

Consecințele incestului

Se crede că incestul duce la graveboli transmise prin moștenire. Surditatea, orbirea, diferite forme de urâțenie, anomalii genetice și tulburări mintale sunt rezultatul căsătoriei rudelor de sânge. Copiii cu dizabilități sunt adesea mult mai probabil să se nască din rude apropiate care au intrat în relații maritale.
Egiptul antic, de exemplu, a interzis astfel de uniuni căsătoriile între rude apropiate, și a recurs triburi Inca.
Numeroase studii nu au confirmat directlegătura dintre tulburările de detectabile copiii și rudele apropiate ale părinților lor, cu toate acestea, în ultimul timp legile deschise și promulgate de genetica mendeliană a demonstrat că orice modificări genetice și boli latente sunt mai susceptibile de a afișa și transmite moștenire de către rude de căsătorie. Se crede că gena recesiva vatamatoare poate provoca degenerare completă a unei anumite linii descendente, face nu este viabilă. Se crede că incestul, care este rezultatul căsătoriei între rude astăzi - o boală a populației, legate de grup social periculoase, săraci, cu toate acestea, după cum arată practica, aceste încălcări nu sunt rare, iar reprezentanții păturilor superioare ale societății.
Sfat 2: De ce sunt interzise căsătoriile între rude apropiateCăsătoria între rude apropiate, numită incest sau incest, este interzisă în toate statele și condamnată în toate culturile ca fiind unul dintre cele mai dezgustatoare acte.

Oedip - Eroul grec antic, pedepsit pentru căsătorie strâns legatăMitul grecesc despre Oedip, Karelo-Finlandalegenda lui Kullervo - în toate aceste povești incestul apare ca un păcat grav, aducând un blestem și, uneori, nu numai asupra păcătosului însuși, ci și asupra celor din jurul lui. Este demn de remarcat că pentru ambii eroi incestul nu era conștient - Oedip nu știa că Jocatul era mama lui, Kullervo nu știa că sa îndrăgostit de sora lui - dar asta nu salvează pe nimeni din răzbunare.

Interzicerea modernă a căsătoriilor strâns legate

Interzicerea incestului în lumea modernăse bazează pe date genetice. Genele defecte care poartă surditate, orbire, fibroză chistică și alte patologii congenitale, în majoritatea cazurilor sunt recesive. Cu alte cuvinte, pentru ca o astfel de genă să se manifeste, ea trebuie moștenită de la ambii părinți. În caz contrar, o persoană se naște un purtător al unui defect genetic, dar nu un pacient. Într-o familie în care există o genă defectă, toți oamenii sunt purtătorii ei. Dacă un bărbat și o femeie dintr-o astfel de familie se căsătoresc, probabilitatea ca un copil cu o gena dublă defectă să crească dramatic. Fără îndoială, chiar și în căsnicii obișnuite, se întâmplă că există doi purtători ai unei gene defecte, dar probabilitatea unui astfel de eveniment este neglijabilă. Astfel, interzicerea căsătoriilor strâns legate ajută la prevenirea moștenirii patologiilor genetice.

Interzicerea antică a incestului

Bineînțeles, oamenii vechi nu știau nimic despre geneși cromozomii, totuși, a existat interdicția căsătoriei cu rudele. Acest lucru a fost nu numai o reminiscență a menționat deja poveștile mitologice teribile, dar, de asemenea, poveștile populare în cazul în care eroul întotdeauna merge pentru mireasa „în regatul Far Far Away.“ Inițial a fost un teritoriu în care a trăit o cursă ciudat - în familia lui nu poate fi mireasa alege. Acest obicei a fost numit ekzogamiey.Kak în mod paradoxal, prin link-uri strâns exogamiei nu a protejat. În cazul în care două tipuri de trai în apropierea unul față de altul, de mai mulți ani, în mod regulat schimb mirese, reprezentantul unui alt fel poate fi responsabil pentru vărul omului, și relația cu fata de felul lor poate fi destul de îndepărtat (în lumea modernă astfel de rude nu pot ști chiar și aristocrați). Exogamia antică a urmărit obiective foarte diferite. Acesta a fost conceput pentru a exclude conflictele din cauza femeilor din comunitatea clanului. Pe de altă parte, exogamiei a contribuit la stabilirea relațiilor de prietenie între clanuri, a depășit izolarea inițială de tipul celor vechi - pentru că nu a existat exogamiei srazu.Pervonachalno comunitate tribală a fost un sistem închis, cu alte tipuri de oameni preferă să nu să se ocupe. Aceasta era era endogamiei - intra-căsătorie. Memoria este păstrată și în folclor și epic. De exemplu, fiica eroului biblic Lot vin în proximitate cu Tatăl - și nici o pedeapsă din cer pentru ei nu înțelege, dimpotrivă, fiii lor, conceput ca un mod nenatural, dau naștere la două plemenam.K degenerare endogamie nu conduce, ca o femeie de un fel nu întotdeauna era un nativ sau chiar un văr. Dar într-o perioadă ulterioară obiceiul de endogamie, rămânând „pe puterea de sus“, a devenit o căsătorie între frați și surori. Acest lucru a fost făcut, de exemplu, faraonii egipteni - un fel de „zei vii“ nu trebuia să devină legate de orice astfel de obicei kem.Otdalenny ecou pot fi observate în unele dintre familiile aristocratice de ori mai târziu, în cazul în care, în secolul al 19-lea. tradiția de a se căsători cu veri sa păstrat.

Sfat 3: Ce este căsătoria deschisăDacă în societate există cel puțin un secol în urmălegăturile de căsătorie au fost considerate sacru, în lumea modernă fundamentele morale sunt mult mai simple. Revoluția sexuală și-a făcut o treabă. De aceea o astfel de expresie ca "căsătoria deschisă" nu surprinde pe nimeni.

Ce este căsătoria deschisăAspectul juridic al problemei

Căsătoria este reglementată prin reglementări. În primul rând, se referă la proprietăți și relații juridice. Relațiile sexuale nu sunt incluse aici și, în funcție de diferitele principii sociale și religioase, abordarea acestora poate varia în diferite culturi. Aceasta este opinia soților care trăiesc în căsătorie deschisă: uniunea lor este înregistrată oficial, , creșterea copiilor, înmulțirea proprietății private, dar există o mulțime de nuanțe care sunt o chestiune personală pentru toată lumea. Includerea relațiilor sexuale pe partea respectivă. De fapt, acest tip de relație nu poate fi numit nou. Era destul de comună cu multe secole în urmă, mai ales printre straturile bogate ale populației, deoarece fundațiile sociale erau obligate să aleagă un partener de viață printre oamenii din cercul lor. Acești soți au trăit împreună, s-au însoțit reciproc la evenimente publice, au început copii, dar, în plus, fiecare dintre ei avea propria sa viață privată. Principalul lucru este că fiecare dintre ei ar trebui să se simtă cât mai confortabil cu putință.

Aspectul psihologic

Unii aspiră inițial să se deschidărelații, alții vin la acest proces în viața de familie. Acest comportament se explică prin dorința de a menține intimitatea, spațiul personal, dar, în același timp, au o familie și copii. În plus, potrivit susținătorilor căsătoriei deschise, este mult mai ușor să se construiască o viață cu aceeași persoană, permițându-se anumite libertăți de partea ei, decât divorțarea de fiecare dată și intrarea într-o nouă relație bazată pe canoanele fidelității. Aceasta este doar o modalitate de existență, pe care fiecare o alege pentru sine însuși. În societatea modernă oamenii, oameni de afaceri și burghezii intră adesea în căsnicii deschise. Există astfel de cupluri printre vedetele de spectacol. Exemplul cel mai frapant poate fi numit căsătoria actritei Monica Bellucci și Vincent Cassel, Gwyneth Paltrow cu Chris Martin. Există familii care într-o anumită perioadă se îndreaptă către o relație de căsătorie deschisă. Oboseala afectează reciproc, există conflicte și scandaluri, deci consiliul familiei decide să trăiască separat pentru o vreme. Cu toate acestea, este mai bine decât obținerea unui divorț, fără a avea timp să se gândească la asta. Potrivit unui număr de psihologi, un astfel de răgaz vă va ajuta să vă înțelegeți și să înțelegeți dacă într-adevăr doriți să continuați să trăiți împreună sau mai bine să vă părăsiți pentru totdeauna.