Ce trăsături morfologice au verbul?

Ce trăsături morfologice au verbul?Semnele morfologice ale unui verb reprezintă o caracteristică gramaticală completă a unui verb ca formă de cuvânt. Semnele morfologice sunt permanente și variabile.

Ce trăsături morfologice au verbul?

Trăsături morfologice constante

Verbele se numesc postfix"Xia". Alăturarea acestui postfix afectează proprietățile sintactice și semantice. Tranzitivitatea verbului constă în capacitatea sa de a atașa o completare directă la sine. Aceasta poate fi exprimată printr-un substantiv în cazul acuzativ fără preposition: "citiți o carte". Acesta poate fi, de asemenea, un substantiv în cazul genitiv fără prepoziție, o parte cu condiția de implicare a subiectului: „a pus săruri“ este .Perehodnym și verbul pentru care negația „nu aud râsete“. Verbele intransitive nu au astfel de posibilități: "crawl", "smile". Verbul poate fi perfect sau imperfect. Verbul genului perfect simbolizează acțiunea finalizată: "răspunde". Verbul de tip imperfect indică incompletența acțiunii: "răspunde". Conjugarea verbelor este schimbarea ei în persoane și numere. Există două tipuri de spryazheniya.Esli verbul se încheie nesolicitată, primele verbele de conjugare declin tot nu „-se“. Excepțiile sunt verbul "bărbierit" și "așezat", ele tind de asemenea la primul tip. Conform celui de al doilea înclinat apoi -se verbe «cu excepția» shave «și» laic „7 verbe la“-et «iar verbul la 4» -la“. Aceste verbe sunt: ​​"turn", "a se vedea", "depinde", "ura", "rănit", "uite", "îndura", "unitate", "hold", "auzi", "respira". Când terminarea personală a verbului este percussive, ea este conjugată în conformitate cu următoarea schemă. Prima conjugare este prima persoană: "dă / da," a doua persoană: "da / dă", a treia persoană: "da / da". A doua conjugare este prima persoană: "Eu dorm / somn", a doua persoană: "somn / somn", a treia persoană: "somn / somn".

Trăsături morfologice instabile

Înclinația verbului este orientativă,imperativ și condiționat. Ostentativul exprimă acțiunile reale care au avut loc, se produc și vor avea loc. Imperativul reflectă motivația vorbitorului de cineva la orice. Condiția fizică este o acțiune dorită sau posibilă în anumite condiții. La verbele în această înclinație se adaugă o "particulă" de particule. Prezentul, trecutul și viitorul se disting prin timpul verbului. Verbele de dispoziție indicativă pot schimba timpul. Numărul verbului este unic sau plural. Verbul este primul, al doilea și al treilea. Prima persoană: Eu / noi, a doua: tu / tu, a treia: el / ea. Genul verbului este masculin și feminin. Doar verbele din trecut, tensionate și singulare, precum și din starea condițională, se pot schimba prin acest semn.