Ce vremuri există în limba engleză

Ce vremuri există în limba englezăCum se comportă verbul englez, înțelege și pur și simpluși dificil. Pentru a face acest lucru, trebuie să fiți un pic de matematician, deoarece formarea formelor de timp are loc conform unei formulări clare. Dar când ați învățat regula, ați fixat-o într-un discurs, puteți vorbi calm în limba engleză, convenind asupra timpului în funcție de scopul exprimării. Sistemul de specii-timp al limbii engleze are 18 timpi activi și voce pasivă.

Engleză este ușor!


Veți avea nevoie
  • Dicționar bilingv, un tabel cu verbe neregulate, o carte gramatică, acces la Internet pentru lecții on-line și exerciții gramaticale.
instrucție

1


În primul rând, înțelegeți diferența dintre timpuriindefinit - nedefinit, continuu - continuu și finisat - perfect. Pentru lucruri nesigure, punem întrebări: "Ce ați făcut? Ce fac? Ce voi face? ". Pentru mult timp punem întrebări "Ce am făcut într-o anumită perioadă de timp? Ce fac acum? Ce fac eu la un moment dat? "Sunt de acord, există o diferență între verbe, de exemplu:" Eu merg "(Ce fac?) Și" du-te "(Ce fac acum?) Când terminăm, respectiv punem întrebări: ? Ce să fac?

2


Amintiți-vă formulele pentru formarea timpului prezentDe nedefinit - prezent nedefinit. În timpul prezent, verbul se comportă aproape neschimbat. Luăm orice verb din dicționar și conjugat: Merg, pleci, mergem, pleacă. Diferența este doar conjugarea cu pronumele unei persoane, singular. Trebuie să spunem: el / ea merge. Adăugați -s sau -es de sfârșire dacă verbul se termină cu -o sau fluierând și sunete. De exemplu, ceasuri.

3


În trecut nedefinit - TrecutPe termen nelimitat - adăugați cuvântul final la verbul corect. Plimbare - Mă plimb. Dacă verbul este incorect, utilizați al doilea formular din tabelul verbelor neregulate. Du-te.

4


Pentru a forma timpul nesigur în viitor- Viitorul infinit - luăm verbul din dicționar și doar punem în față două cuvinte oficiale și vor. Aceste cuvinte pot fi mai simplu numite cuvinte-indicatori ai timpului viitor. Se pare că: voi merge, vom merge, veți pleca, el / ea va merge și ei vor merge.

5


Pentru formarea trupei Continua suntemutilizați verbul auxiliar și adăugați terminarea-verbului semantic. În timpul prezentului continuu, formula prezentă de lungă durată arată astfel: citesc acum, citești acum, citește acum, citesc acum.

6


În trecut, sarcina este simplificată, deoareceverbul auxiliar de a fi în timpul trecut are doar două forme - a fost - pentru singular și a fost - pentru plural. Formula de conjugare va fi potrivită: am citit la ora 6, citiți la ora 6, citește la ora 6, citim la ora 6, citesc la ora 6 ceas.

7


În viitor, este la fel de logictransformare. Vom continua să adăugăm la semantica verbului final -ing, în loc de un singur cuvânt index timpul viitor doi - / va fi în plus. Nu uitați că trebuie să specificați ora exactă. Voi citit la ora 6, veți citi la ora 6, el va citi la ora 6, ceas.

8


Cu vremuri încheiate - Perfect - întotdeaunaUtilizați verbul auxiliar pentru a avea și participiul trecut al verbului semantic. Dacă verbul este corect, adăugăm sfârșitul-ed la verbul semantic, pentru a forma acest participle. Dacă este greșit, atunci participiul trecut este cel de-al treilea formular de verb din tabelul verbelor neregulate.

9


Timp trecut finalizat - trecut Perfect - nuprezintă dificultăți pentru memorare și utilizare. Când traducem, punem întrebarea "Ce a făcut?" Și când conjugăm nimic nu se schimbă, cu excepția pronumelor: citisem, citiți, citiți, citiți, citiți.

10


Și cu timpul viitor al dificultăților nu se întâmplă. Este suficient să luăm cuvintele viitorii și viitorii indicatori ai mustului și cuvântul-completitudine-și-verbul semantic în forma a treia. Astfel, puteți spune ce veți face în viitorul apropiat sau la distanță: voi citi, vom citi, veți citi.

11


Dificultatea unei persoane rusești este timpulPresent Perfect este acum completă. Deci, vreau să întreb de ce este necesar, dacă totuși răspunde la întrebarea "Ce a făcut?" Pentru vorbitorul nativ al limbii ruse - acesta este cu siguranță timpul trecut. În limba engleză, de această dată servește pentru a descrie acțiunea care a avut deja loc, dar este indisolubil legată de prezent. De exemplu, am citit această carte și acum vă pot spune despre ea / am citit această carte și vă pot spune despre ea. Cu toate acestea, formula de prezentare Perfect Perfect este matematic simplă și logică. Spunem: am citit, ai citit, a citit, am citit, am citit. Am citit această carte și vă pot spune despre asta