În ce țări ale lumii aveți dublă cetățenie

În ce țări ale lumii aveți dublă cetățenie


Pentru a obține oa doua cetățenie, nu este obligată să renunțe la cetățenia țării de origine decât dacă legea ambelor state prevede o astfel de oportunitate.Naționalitatea diferitelor țări


Legislația anumitor țări prevedeprezența simultană a cetățenilor din mai multe state. În același timp, țările trebuie să semneze un acord sau un acord corespunzător pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de dubla cetățenie. Cel mai comun caz este dubla cetățenie primită de copiii părinților care sunt cetățeni ai diferitelor state.

Franța

În această țară, existența unei a doua naționalități nu esteeste interzis prin lege. Atitudinea față de deținătorul dublului cetățenie este aceeași ca și pentru francezul nativ. Prin urmare, aceasta face obiectul acelorași dispoziții legislative.

Italia

Legea privind dubla cetățenie permite indigenilorItalienii dobândesc cetățenia altui stat. La elaborarea cetățeniei italiene de la o persoană, renunțarea la cetățenia fostei țări gazdă nu este necesară. Este demn de remarcat faptul că legea italiană consacră dreptul nu numai de dublă, ci și de cetățenie multiplă. Cu toate acestea, datorită numeroaselor proceduri birocratice de obținere a unui pașaport italian poate dura mai mult de 10 ani.

Coreea de Sud

Din 2010, autoritățile din această republică au permis persoanelor care solicită cetățenia coreeană să nu renunțe la cetățenia altei țări.

Germania

În primul rând, autoritățile acestei țăriprevăd prezența cetățeniei germane ca a doua pentru cineva care este un etnic german de viață în afara Germaniei. cetățenie dublă este posibilă în cazurile în care respingerea cetățenia unei țări din diferite motive imposibil.

Irlanda

Un străin poate obține cetățenia Irlandei,dacă ar fi trăit în această țară pentru mai mult de cinci ani. Cum ar fi dreptul de a avea cei care sunt căsătoriți cu un cetățean irlandez. Deși legislația irlandeză nu interzice existența dublă cetățenie, nu toate țările au un acord cu Irlanda.

statele Unite ale Americii

Din punct de vedere istoric, SUA trăieșteun număr mare de imigranți. Prin urmare, autoritățile americane au decis să nu interzică locuitorilor din "țara imigranților" să aibă cetățenia altor state. În ceea ce privește obținerea cetățeniei americane, un străin poate deveni legal un cetățean american dacă unul dintre părinții lui se naște în Statele Unite.

Australia

Legea australiană nu interzicelocuitorii țării au dublă cetățenie. Străinii care doresc să devină cetățeni ai Australiei, este necesar să trăiască continuu pe teritoriul acestei țări timp de cel puțin doi ani.