În ce țări este permisă dubla cetățenie

În ce țări este permisă dubla cetățenie


Instabilitate politică și economică în Româniamulte țări ale lumii îi fac pe oameni să se gândească la siguranța lor și a celor dragi. Se referă în special la țările fostei tabere socialiste. Pentru a proteja familiile de cataclismele politice și economice, oamenii decid emigrația. Țările lumii vechi (statele europene) folosesc cea mai mare cerere în această chestiune, deoarece o mare parte dintre ele oferă dreptul la dublă cetățenie. În ciuda faptului că în majoritatea acestor țări această posibilitate nu este legalizată, rezidenții cu dublă cetățenie sunt destul de numeroși.În ce țări este permisă dubla cetățenie


instrucție


1


Cetățenia dublă în Europa permitesă îmbunătățească calitatea vieții și să ofere o oportunitate pentru libera circulație în întreaga lume, să stoarcă bani în băncile europene, să extindă afacerile internaționale și multe altele. În plus, este important să scapi de acte: emiterea de vize și alte documente.


2


Țările europene în care este legalizată dubla cetățenie: Bulgaria, Ungaria, Irlanda, Italia, Cipru, România, Slovacia, Turcia, Franța, Elveția.


3


Europene, în care categoriccetățenia dublă este interzisă: Andorra, Belarus, Malta, Monaco, Lituania, Polonia, Croația, Estonia. Adică, în țările listate, puteți fi cetățean al acestei țări numai și să fiți responsabil în temeiul legilor acelui stat pe durata șederii pe teritoriul său.


4


În toate celelalte țări, modificările aduseposibilitatea de dublă cetățenie. De exemplu, dacă vă înregistrați pentru cetățenia cehă și, după ce v-ați mutat în această țară, să trăiți pe teritoriul său timp de 5 ani, fără a renunța la statutul de cetățean al statului în care ați trăit, puteți legifera dubla cetățenie.


5


Pe lângă Republica Cehă, există și alte țări europenediferite nuanțe de înregistrare a cetățeniei duble. De exemplu, în Slovenia poate fi permisă cetățeniei duble pentru imigranții forțați și pentru copiii lor. În Finlanda, cu excepția copiilor născuți și care au reședința culoarelor în afara țării în care unul dintre părinți - Finn sau persoane străine care au intrat în căsătorie cu finlandezii. În Letonia, un permis de dublă cetățenie poate fi obținut de la Cabinetul de Miniștri al țării. În Islanda, cu dublă cetățenie pot obține doar străinii care devin cetățeni ai țării respective prin naturalizare. Pentru islandezii, dubla cetățenie este interzisă. În Danemarca, dubla cetățenie poate fi obținută numai de danezi care s-au căsătorit cu străini. Și dubla cetățenie pentru cetățenii străini este strict interzisă. În Grecia, dubla cetățenie este reținută numai în timpul procesării documentelor, apoi este anulată. În Elveția, cu dublă cetățenie au dreptul numai la copii cu vârsta sub 22 de ani, născut din părinți suedezi din afara țării. În Germania, doar în limba germană din copilărie prin naștere sau căsătorit cu străini au dreptul la cetățenie dublă. În Spania, cu dublă cetățenie pot primi doar locuitorii din țările care au semnat un acord internațional cu ea: Argentina, Bolivia, Guatemala, Honduras, Republica Dominicană, Costa Rica, Nicaragua, Paraguay, Peru, Chile, Ecuador. În Moldova, pentru adoptarea de cetățenie dublă este necesară pentru a obține un decret prezidențial personal. În Norvegia, copiii născuți în străinătate primesc oa doua cetățenie în funcție de naștere sau drepturile de patrimoniu. Același lucru este valabil și pentru Belgia, Luxemburg, Austria și Țările de Jos.