Cum se utilizează programul ultraiso

Cum se utilizează programul ultraiso


UltraISO este un mic, dar foarte funcționalprogram pentru crearea de imagini și lucrul cu acestea. Programul poate crea și arde imagini CD și DVD, precum și să le ajusteze. UltraISO acceptă aproximativ 30 de formate de imagine, printre care ISO, MDF / MDS, IMG / CCD / SUB și altele. Nu este nevoie de resurse. Interfața utilitarului are un aspect clasic și este tradusă în limbi diferite, inclusiv rusă. Programul rulează pe sisteme de operare Windows, Linux și MacOSUnul dintre cele mai bune programe pentru crearea de imagini ale discurilor


Prezentare generală a interfeței

Înțelegeți modul de utilizare a programului,ușor. Atunci când UltraIso pornește, apare o fereastră în partea de sus a cărei meniu este "Programul principal", sub care există un panou "Lansare rapidă". Spațiul de lucru este împărțit în patru părți. În colțul din stânga sus, sunt afișate informații despre conținutul discului deschis în program. Acesta este prezentat sub forma unei arhive de foldere. Și în partea din dreapta sus, puteți vedea o listă de fișiere în dosarul selectat. Informații detaliate despre acestea sunt afișate în partea din dreapta jos. În partea din stânga jos este o listă de unități disponibile.
Ultraiso se distinge prin propriul format. Se numește ISO Zip - ISZ. Deși acest format poate fi citit numai cu ajutorul utilitarului în sine, acesta a devenit foarte popular, datorită compresiei excelente a datelor.

Cum se creează o imagine CD / DVD

Introduceți discul în unitatea optică, apoiexecutați aplicația UltraISO și faceți clic pe butonul "Instrumente". Din lista derulantă, selectați "Creare imagine CD". Aplicația deschide o nouă casetă de dialog în care va trebui să specificați unitatea cu discul pregătit și să atribuiți calei în dosarul pentru salvarea imaginii. În plus, în această etapă puteți selecta formatul necesar - iso sau, de exemplu, alcool. Confirmați selecția făcând clic pe butonul "Efectuați"

Cum să inscripționați o imagine CD / DVD

Pentru a crea o imagine pe disc, faceți clic pebutonul "Instrumente" și selectați elementul de meniu "Înregistrare imagine CD". În acest caz, trebuie să spuneți programului unde este localizat dosarul cu fișierele. Și, de asemenea, să alegeți parametri suplimentari: metoda de înregistrare (TAO - Trick At Once sau DAO - Disk At Once) și viteza. Dacă este setată metoda TAO, numai o piesă va fi înregistrată pe recepție. Dacă doriți să scrieți întregul disc, atunci trebuie să utilizați metoda DAO.
Dacă Nero Burning Rom este instalat pe computer, UltraISO poate folosi motorul acestei aplicații pentru a arde discuri.

Cum să ardeți un disc

În primul rând, trebuie să creați o imagine pe disc. Este suficient pentru a selecta fișierele care urmează să fie scrise și să le pună în partea din dreapta sus a ferestrei programului. În partea de sus a ferestrei va arăta volumul fișierelor selectate. Acest lucru face posibil pentru a se asigura că suma de fișiere care urmează să fie înregistrate nu sunt depășite diska.Zatem trebuie să faceți clic pe butonul „File“ din lista verticală și alegeți „Salvați ca“, specificând o locație pentru a memora numele și extensia de imagine (ISO). Odată ce imaginea a fost creată, faceți clic pe „Tools“ elementul de meniu și de a folosi „Burn Image CD». În acest caz, specificați viteza de înregistrare și alți parametri necesari.

Cum se deschide o imagine disc cu UltraISO

Faceți clic pe butonul Instrumente și selectațiMeniul "Montare la unitatea virtuală". Va deschide o fereastră în care trebuie să selectați imaginea dorită în fișierul "Fișier imagine". Apoi faceți clic pe butonul "Mount" de mai jos. În plus, aplicația poate utiliza unități montate în programele Alcohol 120 și Daemon-Tools. Butonul Demontare este utilizat pentru a elimina un disc de pe unitatea virtuală. Pentru a deschide imaginea montat, trebuie să accesați folderul "Computer" și să faceți dublu clic pe unitatea virtuală care apare acolo.
UltraIso vă permite să montați optunități virtuale. Pentru a le schimba numărul, faceți clic pe "Opțiuni" - "Setări" - "Unitate virtuală". În rândul "Număr de dispozitive", specificați numărul de unități pe care doriți să le primiți.

Crearea unei unități Flash USB bootabile

Pentru a crea o unitate USB flash bootabilă, trebuie să o facețiaveți o unitate flash pregătită formatată în NTFS și o imagine preîncărcată a discului de boot în format iso. Introduceți unitatea în portul USB gratuit și porniți UltraISO. Deschide imaginea pregătită. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul "File", selectați "Open" din lista derulantă. Acum trebuie să mergeți la meniul "Boot" și să selectați elementul "Scriere imagine imagine pe hard disk". Aici trebuie să găsiți litera corespunzătoare unității flash și apăsați butonul "Write". Metoda de înregistrare este preferată în mod prestabilit - USB-HDD +.