Sfat 1: Cum să deșurubați un șurub mic (șurub) cu un cap rupt

Sfat 1: Cum să deșurubați un șurub mic (șurub) cu un cap rupt


Dacă aveți nevoie să dezasamblați un nocturn sau un telefon pentru reparații sau curățare, dar ați descoperit că șuruburile de fixare sunt rupte de pe cruce - acest lucru nu este un motiv pentru disperare.Cum să deșurubați un șurub mic (șurub) cu un cap rupt


Veți avea nevoie • - O mică șurubelniță;
 • - superglue;
 • - fierul de lipit cu o stingă îngustă;
 • - burghiu și burghiu mic.


instrucție


1


De regulă, firul celor mai mici șuruburiÎnainte de curling, vopseaua este aplicată pentru a crește rezistența fixării. Prin urmare, în cazul în care capul nu este rupt complet - încercați să-l încălziți cu un fier de lipit cu o stingere subțire. Este important să nu exagerați, deoarece în cazul în care există din plastic cu șurub părți ale corpului - ele pot priplavit la vintu.Posle încălzirea imediat încerca să deșurubați șurubul - acesta trebuie să dea în ușor. Principalul lucru aici nu este să exagerăm, pentru a nu rupe complet firul.


2


Dacă firul este rupt complet, veți ajutasuperglue. Se presară lipici în cap gaura rupt și introduceți șurubelnița. Împingeți șurubelnița pentru o conexiune mai bună a șurubului și șurubelnița. Nu eșaloneze șurubelniță până când cleiul se usuca! După ce se așteaptă de ceva timp (în funcție de viteza de uscare lipici), ușor, fără mișcări bruște, începe să deșurubați șurubul, adăugând încet usilie.Takzhe în loc de lipici, puteți încerca să se scurgă de lipire, dar este mai puțin eficace.


3


Dacă toate măsurile de mai sus nu au ajutat,Luați un burghiu cu un burghiu, diametrul căruia este egal cu diametrul capului șurubului. Îndepărtați cu atenție numai capul (!) Șurubului, încercați cât mai puțin posibil să atingeți piesele din plastic care au fost înșurubate în șurub. După ce dezasamblați laptopul (telefonul), o parte a șurubului va ieși din partea inferioară a conexiunii. Se poate deșuruba cu atenție prin clești. Pentru a asambla alezajului șurub în loc să folosească noul șurub și șaiba (deoarece diametrul găurilor din plastic a crescut după găurire).


4


Dacă aceste metode nu sunt potrivite și nuposibilitatea de a beneficia de atelierul de reparații, dar trebuie să demontați aparatul, apoi să ia din nou un fier de lipit și încălzirea continuă a capului șurubului în același timp, să încerce să separe părțile lipite (poate fi nevoie de un asistent). Curând, sculptura interioară din plastic se va încălzi și se va rupe. Metoda de rău care necesită un șurub cu diametru mai mare, că, în unele cazuri, este imposibil să reasambla.Sfat 2: Cum să deșurubați șurubul rupt


Nu numai maeștrii bazați pe domiciliu, ci și profesioniștii se confruntă periodic cu o situație în care este necesară deșurubarea și înlocuirea șurub, dar pentru a face acest lucru rapid nu funcționează din cauza defalcării în sine șuruba. de asemenea șurub se poate întoarce în copac atunci când se răsucește,ruperea firului. Aceasta înseamnă că, atunci când este răsucite, se oprește. În plus, oțelul de calitate slabă sau uneltele necorespunzătoare pot deteriora șurub, iar pentru a deșuruba devine problematică.Cum să deșurubați șurubul rupt


Veți avea nevoie • - clești;
 • - șurubelniță;
 • - șurubelniță;
 • - Găsește-te


instrucție


1


Inspectați condiția șuruba. Dacă este intact, ci în materialul însuși, crestăturile sunt rupte și șurub nu mai pot ține materialul, nu încercațiapăsați puternic când deșurubați, ci, dimpotrivă, îl ajutați să facă o mișcare de întoarcere, de exemplu, folosind unghia sau șurubelnița. Dacă este posibil, încercați să-l deșurubați, luându-i pălăria cu clești.


2


Luați lama pentru ferăstrău și încercați să copiați crestătura pe capotă șuruba, dacă la examinare ați stabilit că o crestătură sub șurubelniță sau șurubRezistența a fost spartă. În mod obișnuit, se efectuează proba și șurub este înșurubat cu o șurubelniță destul de puternică, de preferință cu mâner T. Încercați să nu distrugeți noua incizie cu forță excesivă. În cazul în care șurub nu dă înăuntru și există posibilitatea de a ridica o pălărie cu clești, atunci puteți încerca să deșurubați o astfel de șurub combinate - cu deșurubați mâna dreaptă șurub șurubelniță, și la un unghi de 90 de grade, țineți acest lucru șurub clește în mâna stângă, încercând de asemenea să deșurubați șurub.


3


Dacă ați stabilit că y șurubși pălăria este ruptă, care uneori se întâmplă la o lungime lungă șurubdar și un material solid, atunci dacă există o parte proeminentă a spărturilor deasupra suprafeței materialului șuruba, utilizați clești. Aducerea la șurubla un unghi drept și apucându-i bine șurub, strângeți puternic mânerele cleștilor, în timp ce răsuciți șurub. Dacă deșurubați șurub așa că nu puteți, atunci puteți încerca să prindeți vârful proeminent în mandrina de foraj. Pentru a face acest lucru, dizolvați cartușul și duceți-l de sus în spate șuruby, strângeți-l, strângeți-l cât mai strâns posibil cu o cheie din cartuș și încercați să-l deșurubați.


4


Dacă spargeți pălăriile șurubși nu există părți deasupra suprafeței materialului șurubȘi, pentru care ai putea să te apuci, apoi să te apropii șurubeste necesar să se găsească o nouă gaură, cu un diametru puțin mai mare decât șuruba. Apoi, cu o șurubelniță puternică sau o mică șurubelniță, încercați să vă mișcați șurub în această gaură și apoi scoateți-o cu cleștii.
Sfat 3: Cum să deșurubați șurubul rupt


În timpul reparației unei mașini sau a unei motociclete,echipamentele de acasă sau de grădină trebuie să deșurubeze o mulțime de elemente de fixare, diverse elemente metalice și alte elemente. Foarte des întâlnim rupte șuruburi, eliminarea cărora uneori pare aproape imposibilă. De fapt, deșurubarea șurubului rupt nu este atât de dificilă.Cum să deșurubați șurubul rupt


Veți avea nevoie • - Cheie pliantă sau cap de sondă;
 • - cheie reglabilă;
 • - daltă ascuțită;
 • - șurubelnițe drepte și de tip cruce;
 • - șurubelniță cu percuție;
 • - Perforați;
 • - arzător cu gaz.


instrucție


1


Dacă vă confruntați cu problema deșurubăriiun șurub rupt cu marginile deteriorate, brațul cu un chei sau un cap. Aceste instrumente ar trebui să vă ajute. Dacă cheia sau capul șurubului nu este uzat, încercați ușor să atingeți instrumentul selectat cu un ciocan mic.


2


Dacă fețele de pe șurubul rupt nu sunt deloc,încercați să-l deșurubați cu o cheie mică reglabilă. Dacă nu reușiți, utilizați o metodă mai complicată. Folosind o daltă ascuțită, faceți un canelat în "capacul" șurubului rupt. Apoi loviți-l de câteva ori într-un unghi, îndreptându-vă dalta în direcția deșurubării. După acest lucru, veți îndepărta cu ușurință piulița care a blocat șurubul. Șurubul în sine va trebui tăiat și forat.


3


Pentru a deșuruba șurubul mic cu orificii drepte sau încrucișate, luați o șurubelniță potrivită, introduceți-o în caneluri și, lovind mânerul cu un ciocan, întoarceți ușor șurubul rupt.


4


De asemenea, puteți deșuruba șurubul rupt cu o șurubelniță cu percuție. Apăsați-l pe marginea "capacului" în direcția deșurubării până când șurubul iese.


5


Uneori puteți deșuruba șurubul rupt dinfolosind o mașină de găurit. Pentru a face acest lucru, introduceți un extractor de dimensiuni adecvat în sculă (dispozitivul pentru slăbirea șuruburilor rupte) și faceți o gaură orb în capul șurubului cu o adâncime de 10-15 mm (în funcție de lungimea șurubului rupt). Apoi, rotiți extractorul din suportul burghiului astfel încât șurubul conic de la robinet să fie partea de lucru. Folosind cele mai lente rotații ale burghiului, continuați să deșurubați șurubul rupt.


6


Deșurubați șurubul rupt cu un gazarzător. Pentru aceasta, încălziți fie șurubul însuși, fie piesa în care este înșurubat. Dacă ați încălzit piesa, începeți să răciți șurubul. Dacă ați încălzit șurubul, răciți piesa. Ca urmare a diferenței de temperatură rezultată, șurubul rupt trebuie lăsat să se deșurubeze.
Sfat 4: Cum să deșurubați șurubul


În gospodărie,să se angajeze în reparații minore. Fixați robinetul sau încuietoarea ușii, reparați mașina de spălat sau aspiratorul - gama de sarcini posibile este destul de largă. În timpul reparațiilor, uneori trebuie să vă ocupați de situația când este necesar să deșurubați vechea, ferm atașată, șurub.Cum să deșurubați șurubul


Veți avea nevoie • - șurubelnițe;
 • - cheie;
 • - ciocan;
 • - dalta;
 • - suflare;
 • - fier de lipit;
 • - uscător de păr industrial;
 • - kerosen;
 • - terebentină;
 • - soluție de acid sulfuric;
 • - o bucată de zinc;
 • - Unsoare de grafit.


instrucție


1


În cazul în care șurub nu îl puteți deșuruba și vă este frică să vă desfaceți capul cu o șurubelniță, încercați să utilizați următoarele metode. Dacă mecanismul în care este înșurubat permite, bate șurub ciocan, înlocuind o șurubelniță din diferite părți. Datorită impactului în regiunea firului, vor apărea micro-crăpături capabile să faciliteze eversiunea șuruba. Când nu există suficientă forță pentru a perturba șurub cu o șurubelniță și scrolluri în mâini, apuca-o pentru o parte plată cu o cheie. Datorită acestei pârghii, creșteți în mod repetat suma transferată la șurub efort.


2


O bună opțiune este încălzirea neascultătorului șuruba sau șurub în flacăra ventilatorului cuurmată de răcirea cu apă. Această metodă asigură, de asemenea, apariția microfragurilor de-a lungul filetului datorită dilatării termice în timpul încălzirii și comprimării la răcire. Desigur, această metodă nu este aplicabilă atât de des, în măsura în care nu toate detaliile pot fi încălzite în acest fel. Alternativ, în loc de o lampă de lipit, puteți utiliza un fier de lipit sau un uscător de păr industrial, această opțiune este potrivită pentru mici șurubs.


3


Dacă nu puteți deșuruba șurub acesta trebuie umplut cu terebentină sau kerosen. În cazul în care șurub este plasat vertical, face o plastilină în jurul acestuia și se toarnă kerosen în baia formată. Așteptați aproximativ o oră și încercați din nou să o deșurubați. șurub.


4


În unele cazuri, este posibilă o opțiune radicală - capul șurubși tocată cu dalta, partea filetată, dacă este necesar, este forată.


5


Dacă încercați să deșurubați șurubul vechi și dejaa rupt marginea capului cu o cheie, urmată de un ferăstrău pentru metal (sau doar o bucată de lamă de ferăstrău) pentru a tăia capul cu o cheie mai mică. Este suficient să văd două fețe. Apoi, umpleți șurubul cu kerosen, lăsați timp de o oră și apoi încercați din nou să-l deșurubați.


6


Puteți încerca să deșurubați șurubul mareciocan și daltă. Puneți dalta pe capul șurubului și încercați să o rupeți cu lovituri puternice cu ciocanul. În multe cazuri, acest lucru este posibil și, în continuare, șurubul este ușor deșurubat cu o cheie.


7


Există o versiune electrochimică a vechiului șurubs și șuruburile. Faceți în jurul capului șurubși marginea de plastilină, pus în formatbaie o bucată de zinc și se toarnă acid sulfuric diluat. Se formează o celulă galvanică în care rugina se dizolvă în mod activ. După o zi, puteți deșuruba cu ușurință dispozitivul fixat șurub.


8


Luați regulă atunci când instalați echipamente noi, indiferent de ce sunt, unsori șurubs și șuruburile, care în viitor ar putea fi răsucite. Utilizați unsoare grafit pentru acest scop - chiar și după câțiva ani de existență în condiții foarte nefavorabile protejate în acest fel șurub ușor de deșurubat.