Ce documente sunt necesare pentru a deschide o afacere

Ce documente sunt necesare pentru a deschide o afacere

Pentru a începe o activitate comercialăși de a-și deschide propria afacere, este, de asemenea, necesar să se colecteze un pachet de documente care să contribuie la desfășurarea activității antreprenoriale în cadrul legislației actuale a Federației Ruse.

Ce documente sunt necesare pentru a deschide o afacere

instrucție

1

În primul rând, este necesar să se studieze baza legislativăși dacă aveți nevoie de clarificări suplimentare, atunci trebuie să contactați un specialist. Pentru a se angaja în activități comerciale, și anume care ar trebui să aducă profit financiar, este necesar să se emită toate documentele. Este necesar să se facă o alegere: să acționezi ca un antreprenor individual sau să înființezi o entitate juridică și să o înregistrezi în modul prescris.

2

Într-o entitate juridică este necesară formarea unui statut legalcapital (numerar sau bunuri) și să păstreze înregistrări contabile complete. Un antreprenor individual poate efectua o contabilitate financiară într-un mod simplificat, însă pentru toate tranzacțiile încheiate el va fi responsabil pentru proprietatea sa asupra unei persoane. Alegerea formei organizatorice și juridice ar trebui să depindă de mai mulți factori: riscurile activității comerciale, sistemul de impozitare și chiar tipul de activitate antreprenorială.

3

Pentru înregistrarea unei persoane juridice, este necesarsă decidă înființarea unei organizații, să scrie o carte și să completeze formularul de cerere la autoritatea fiscală, cererea trebuie să fie certificată notarial. După înregistrarea la autoritatea fiscală a emis un certificat de înregistrare de stat a unei persoane juridice și o copie a cartei cu autoritatea fiscală, în termen de cinci zile, trebuie să te ridici de pe contul fiscal și depune o cerere pentru alegerea unui sistem fiscal, în cazul în care o astfel de caracteristică este asigurată de activitatea.

4

În gestionarea contabilității statistice, este necesaro scrisoare privind activitățile economice. Primiți în inspecția fiscală un certificat de înregistrare la autoritatea fiscală și un aviz privind sistemul de impozitare al organizației. Încheierea unui contract de închiriere de spații nerezidențiale, dacă este necesar (birou, depozit, spații industriale).

5

Obțineți o licență dacă este economicactivitatea se încadrează în licență, permisiunea necesară din partea autorităților sanitare și de control al incendiilor, dacă aceasta este prevăzută de legislația Federației Ruse. Comandați un sigiliu al unei persoane juridice. Deschideți un cont de decontare cu o instituție de credit, pentru plăți fără numerar și pentru salarizare. Este necesar să se aibă grijă de buna desfășurare a documentelor contabile și de furnizarea la timp a rapoartelor fiscale.