Sfat 1: Cum să reziliați un contract de cumpărare a unui automobil

Sfat 1: Cum să reziliați un contract de cumpărare a unui automobil

cumpărare masina - întotdeauna un eveniment plin de bucurie. Dar sunt momente când o mașină din cabină sa vândut defectuos. Utilizarea unei astfel de mașini nu este doar neplăcută, ci poate fi periculoasă pentru viață. Există dorința de a se dizolva acord vânzare și cumpărare. Procedura este neplăcută, dar destul de fezabilă.

Cum să reziliați un contract de cumpărare a unui automobil

Veți avea nevoie

  • Carte de garanție cu semne de reparare;
  • Cererea de reziliere a contractului de vânzare;
  • Asistența unui avocat;
  • Societatea pentru Protecția Drepturilor Consumatorului;
  • Codul civil al Federației Ruse.

instrucție

1

Posibilitatea de returnare a vehiculului este. Doar pentru a dovedi căsătoria fabrică este destul de dificilă și uneori trebuie să te duci în instanță pentru dizolvare acordși vânzare și cumpărare masina. Pentru a începe, raportați căsătoria cu vânzătorul. Dacă este posibil, remediați căsătoria pe fotografie. Contactați centrul de distribuție pentru a inspecta zona problematică.

2

Adresați-vă managementului salonului în care sa făcut cumpărarea pentru a se dizolva acord vânzare și cumpărare masina în mod voluntar. Motivați-vă dorința. Se întâmplă că căsătoria este incontestabilă, iar vânzătorul va fi de acord să înceteze fără să mai existe.

3

În cazul în care vânzătorul nu dorește să se dizolve acord, necesită o examinare. Acest lucru va necesita anumite costuri financiare și timp. Dar dacă vă decideți să returnați mașina, mergeți la sfârșit.

4

Scrieți o cerere în instanță pentru o mărturisire acordși vânzare și cumpărare nevalid. Puteți imprima o cerere de reziliere acordși vânzare și cumpărare.

5

În instanță, dovedește că această mașină estedefect. Furnizați dovezi solide, furnizați toată documentația despre reparațiile care trebuie înregistrate în cartea de garanție a aparatului. De asemenea, țineți verificările. Nu vă disperați dacă prima decizie judecătorească nu a fost în favoarea dvs. Continuați mai departe. Adresați-vă avocaților.

Sfat 2: Cum să reziliați contractul de asigurare

Există situații în care este necesar să se dizolve acord Politica de asigurare. Luați în considerare această situație prin exemplu acordși Politica de asigurare CTP. În timp ce proiectarea și încetarea altor politici, principalele puncte sunt aceleași.

Cum să reziliați un contract de asigurare

instrucție

1

În primul rând, pentru anulare acordși OSAGO trebuie să vii la biroul de asigurăricompanii cu documente. Prin aceasta este necesar să se ia politica și pașaportul propriu-zis. Datorită faptului că majoritatea companiilor de asigurări returnează banii numai prin transfer fără numerar, iau cu ele un card de orice bancă și detalii privind transferul pe acest card (BIC bancar, nume, cont de decontare, etc.).

2

În al doilea rând, deoarece, în cele mai multe cazuri, terminarea acordși se produce din cauza vânzării mașinii, apoi la vânzare face o copie acordci să cumpere și să vândă și să aducă această copie companiei de asigurări. În acest caz, nu trebuie să inventați sau să explicați motivul încetării acorda.

3

În al treilea rând, când vii la biroul unei companii de asigurări, tufurnizează toate copiile necesare ale documentelor, a scrie o declarație în forma și forma societății de asigurare. Rămâne să așteptăm returnarea fondurilor. De obicei, în termen de o lună, banii ajung la contul specificat. În cazul în care cardul dvs. este listat, care este conectat banca de telefonie mobilă, veți primi un SMS de reîncărcare.

Sfat 3: Cum să returnați o mașină nouă

Conform legii privind protecția consumatorilor,cumpărătorul are dreptul să restituie vânzătorului noua mașină, în cazul în care calitatea sa sa dovedit inadecvată, echipamentul este incomplet, precum și alte încălcări ale legii și ale contractului de vânzare.

Cum să reveniți la o mașină nouă

instrucție

1

Mai întâi de toate, du-te înapoi la vânzător șidați motive întemeiate pentru care doriți să returnați mașina. Asigurați-vă că scrieți o declarație scrisă, o copie a cărei copie plecați acasă. Vânzătorul trebuie să vă ofere un răspuns în termen de 10 zile în scris. Indicarea condițiilor lor de soluționare a conflictului sau indicarea motivelor refuzului.

2

Comunicarea cu vânzătorii, exprimă încrederea încuvintele, cunoașterea legislației în domeniul protecției consumatorilor. Nu oferiți compromisuri - permiteți-le să caute un vânzător. Definiți cerința principală pentru dvs. și atingeți îndeplinirea acestuia. Atunci când se ocupă de clienți activi, vânzătorii vor fi mai dispuși să vă satisfacă cerințele decât să se ocupe de instanță.

3

Practica arată că pentru a revenio mașină de calitate slabă este cea mai ușoară în termen de 15 zile de la data vânzării sale. Rețineți că atunci când comandați un anumit pachet, cumpărătorul trebuie să aștepte executarea ordinului și data efectivă a primirii mașinii poate să difere de la data vânzării.

4

Dacă vânzătorul vă acuză că ați încălcat termeniifuncționarea, care duce la eșecul mașinii, necesită o examinare independentă. Ar trebui să fie ținută pe cheltuiala sa. Rețineți că rezultatele examinării pot fi contestate prin intermediul instanței.

5

Dacă nu există măsuri de pre-procesvânzătorul necinstit nu a avut efectul, să depună un proces împotriva lui. Pentru a crește șansele de a câștiga cazul, angajați un avocat competent. Având în vedere o victorie, cere nu numai returnarea costului mașinii, ci și toate costurile juridice și daunele. Nu cere prea mult - instanțele nu-i plac lacomi. Suma daunelor și a tuturor costurilor nu va depăși 50% din prețul mașinii.

6

Dacă mașina este luată în credit într-o bancă, contactați-ola cea mai apropiată sucursală, cu o cerere de reziliere a contractului de împrumut. Ca regulă, vânzătorii în acest caz returnează complet costul mașinii către organizația de credite. În bancă, după terminarea contractului de împrumut, veți primi banii datorați, cu excepția dobânzilor deja plătite. Este important să cereți băncii să dea o notificare scrisă despre absența oricăror pretenții față de dvs.

Sfat 4: Cum să importați o mașină în Ucraina

În fiecare zi mii de oameni traversează vehicule Frontiera ucraineană cu o varietate de scopuri. Dintre aceștia, mulți dintre cei pentru care transferul mașinii este asociat cu achiziția sau cu viitoarea vânzare. În acest caz, începătorii sunt sfătuiți să studieze cu atenție normele existente privind specificul importului de vehicule în România Ucraina.

Cum să importați o mașină în Ucraina

instrucție

1

În conformitate cu legislația ucraineană, un vehicul, ca orice alte mărfuri importate în Ucraina, este supus controlului vamal și al controlului vamal. Prin urmare, la punctul de trecere a frontierei va trebui să completeze o declarație vamală în dublu exemplar, în cazul în care, în plus față de informațiile generale, trebuie să furnizeze informații detaliate cu privire la vehiculul importat - marcă, model, anul de fabricație, numărul de șasiu, etc, precum și toate documentele necesare pentru aceasta.

2

Trebuie să documentați și dreptuldeținerea vehiculului, furnizarea documentelor notariale relevante - contracte de vânzare, cadou sau barter. Pe mașina achiziționată trebuie să prezentați originalele cecurilor, facturilor, facturilor, emise pe foile cu antet și ștampilate.

3

Dacă ați cumpărat personal o mașină,că, în plus față de data de vânzare și informații detaliate despre el, documentele includ numele dvs. complet, prenumele și patronimic. Nu este exclus ca ofițerii vamali să vă poată solicita să prezentați o serie de documente suplimentare care confirmă dreptul de proprietate: polițe de asigurare și documente de însoțire certificate de însoțire.

4

Vehiculele importate fac obiectul unor taxe vamale de importcu excepția celor importate din țările cu care Ucraina a încheiat o uniune vamală sau un tratat internațional privind stabilirea unui regim vamal special. Accizele depind de volumul motorului și de anul de fabricație a autovehiculului. În cazul în care nu este posibil să se stabilească anul de fabricație, este indicat anul indicat în documentele de înregistrare.

5

În plus față de taxele vamale și accizele pentru importul în Ucraina masina este platit TVA, care se deplaseaza la vamavaloare, taxe la import, accize și o rată a TVA de 20%. În concluzie, antreprenorul va trebui să plătească o taxă unică pentru vămuire și o taxă pentru eliberarea unui certificat pentru dreptul de a înregistra o mașină în poliția rutieră.