Sfat 1: Cum să deșurubați șuțul

Sfat 1: Cum să deșurubați șuțul

uniune Este o bucșă care are la un capăt un fir, necesar pentru fixarea pe diferite furtunuri sau recipiente. Celălalt capăt al piesei are o formă diferită. Cum să deșurubați unirea corect?

Cum să deșurubați uniunea

instrucție

1

Pentru a pompa frânele, este necesardeșurubați blenderul de pe roți. Deseori, există o situație când sunt puternic atașați sau sunt rupți de toate sloturile. Și chiar și lubrifiantul WD-40, care vine întotdeauna la salvare, este neputincios în această situație.

2

În acest caz, achiziționați cheia doritădiametru, în care capul este tăiat, iar partea este fixată cu un șurub. Această cheie este numită și tăiere. Încercați să o utilizați pentru a deșuruba șuțul ruginit. Dacă acest lucru nu a ajutat, și cheia doar taie metalul din capul unității, care a devenit mult timp un cilindru, atunci va trebui să recurgeți la trucuri.

3

Găsiți un microdrill cu caretrageți un orificiu în capul cheii, apoi puneți unitatea pe chei și strângeți cât mai mult posibil. Din nou, ridicați un microdrill și utilizați un burghiu de 2-3 mm pentru a face o gaură care trece prin cheia și capul unității. Introduceți acolo un știft lung, care se potrivește perfect cu bor de bor. Nu luați un cui, deoarece în viitor va fi foarte greu să-l scoți. Aplicați un mic efort și suflul va fi în mâinile voastre. Luați cleștii și, cu ajutorul lor, scoateți știftul din orificiu.

4

Dacă nu aveți un burghiu, putețiutilizați o altă metodă și scoateți dispozitivul de sudură. Pentru aceasta, puneți cheia pe piesă și sudați unul de celălalt. Apoi începeți să deșurubați unirea, aplicând forța maximă.

5

Un alt mod de a deșuruba șurubul fixateste următorul. Ridicați ciocanul și loviți-l puternic. Trebuie avut grijă să nu atingeți sprijinul, ceea ce poate duce la probleme grave. Dacă este necesar, luați mai multe greutăți pentru a obține rezultatul dorit. Amintiți-vă că este întotdeauna mai bine să verificați starea tuturor pieselor și să le urmăriți.

Sfat 2: Cum să deșurubați firul

Atunci când este necesară reparația diverselor dispozitivedeșurubați conexiunea filetată. De obicei, este suficient să utilizați un chei pentru a deșuruba șurubul sau piulița. Dar, uneori, trebuie să vă confruntați cu un fir ruginit, care cu încăpățânare nu se supune impactului instrumentului. Pentru a dezvălui o astfel de conexiune, în plus față de puterea fizică, veți avea nevoie de cunoștințe și cunoștințe despre niște trucuri.

Cum să deșurubați firul

Veți avea nevoie

 • Cheie de capăt sau cheie, lichid WD-40, kerosen, zdrențe, daltă, șurubelniță din oțel, ciocan.

instrucție

1

Când slăbirea hard-to-end, folosind îmbinări filetate sau o cheie, deoarece utilizarea unui instrument convențional ar putea duce la perturbarea fețelor.

2

Utilizați un lichid numit pur și simplu "lichidcheie ". Acest lubrifiant pătrunde între piesele de contact și îndepărtează rugina. Curățați partea vizibilă a firului de murdărie și rugină, aplicați lichidul și lăsați timp de 10-20 minute. După aceasta, firele trebuie să se dea.

3

Dacă poziția conexiunii cu șuruburi permite încălzirea fir și atingeți-l ușor de-a lungul întregului diametru. Când este încălzit, piulița se va extinde, după care poate fi mai ușor să deșurubați. Principalul lucru - nu lăsați piulița să se răcească, altfel se va fixa fir.

4

Ca o ultimă soluție, utilizați o daltă sau o șurubelniță de oțel robustă. Împingeți scula în fața piuliței și atingeți tangenta în direcția de deșurubare a firului.

5

Șurubul de piuliță puternic ruginit se deșurubează cu kerosen sau cu grăsime tip WD-40. Pentru ca lubrifiantul să pătrundă în fir mai adânc, aplicați articulației pentru o lungă perioadă de timp o cârpă umezită cu kerosen sau remediu WD-40.

6

Dacă firul nu poate fi deșurubat, faceți opusul - încercați să strângeți piulița. Adesea, un astfel de truc funcționează, mutat de la locul în care piulița are capacitatea de a deșuruba.

Sfat 3: Cum să deșurubați șurubul rupt

În timpul reparației unei mașini sau a unei motociclete,echipamentele de acasă sau de grădină trebuie să deșurubeze o mulțime de elemente de fixare, diverse elemente metalice și alte elemente. Foarte des întâlnim rupte șuruburi, eliminarea cărora uneori pare aproape imposibilă. De fapt, deșurubarea șurubului rupt nu este atât de dificilă.

Cum să deșurubați șurubul rupt

Veți avea nevoie

 • - Cheie pliantă sau cap de sondă;
 • - cheie reglabilă;
 • - daltă ascuțită;
 • - șurubelnițe drepte și de tip cruce;
 • - șurubelniță cu percuție;
 • - Perforați;
 • - arzător cu gaz.

instrucție

1

Dacă vă confruntați cu problema deșurubăriiun șurub rupt cu marginile deteriorate, brațul cu un chei sau un cap. Aceste instrumente ar trebui să vă ajute. Dacă cheia sau capul șurubului nu este uzat, încercați ușor să atingeți instrumentul selectat cu un ciocan mic.

2

Dacă fețele de pe șurubul rupt nu sunt deloc,încercați să-l deșurubați cu o cheie mică reglabilă. Dacă nu reușiți, utilizați o metodă mai complicată. Folosind o daltă ascuțită, faceți un canelat în "capacul" șurubului rupt. Apoi loviți-l de câteva ori într-un unghi, îndreptându-vă dalta în direcția deșurubării. După acest lucru, veți îndepărta cu ușurință piulița care a blocat șurubul. Șurubul în sine va trebui tăiat și forat.

3

Pentru a deșuruba șurubul mic cu orificii drepte sau încrucișate, luați o șurubelniță potrivită, introduceți-o în caneluri și, lovind mânerul cu un ciocan, întoarceți ușor șurubul rupt.

4

De asemenea, puteți deșuruba șurubul rupt cu o șurubelniță cu percuție. Apăsați-l pe marginea "capacului" în direcția deșurubării până când șurubul iese.

5

Uneori puteți deșuruba șurubul rupt dinfolosind o mașină de găurit. Pentru a face acest lucru, introduceți un extractor de dimensiuni adecvat în sculă (dispozitivul pentru slăbirea șuruburilor rupte) și faceți o gaură orb în capul șurubului cu o adâncime de 10-15 mm (în funcție de lungimea șurubului rupt). Apoi, rotiți extractorul din suportul burghiului astfel încât șurubul conic de la robinet să fie partea de lucru. Folosind cele mai lente rotații ale burghiului, continuați să deșurubați șurubul rupt.

6

Deșurubați șurubul rupt cu un gazarzător. Pentru aceasta, încălziți fie șurubul însuși, fie piesa în care este înșurubat. Dacă ați încălzit piesa, începeți să răciți șurubul. Dacă ați încălzit șurubul, răciți piesa. Ca urmare a diferenței de temperatură rezultată, șurubul rupt trebuie lăsat să se deșurubeze.

Sfat 4: Cum să deșurubați țevile de frână

Sistemul de frânare este unul dintre cele mai importantefuncții - oferă o schimbare controlată a vitezei automobilului, ajută la oprirea și menținerea în poziție în timpul parcării, astfel încât acesta are întotdeauna cele mai înalte cerințe. Principalul tip de antrenare din sistemul de frânare de lucru este hidraulic, unde pe lângă pedala de frână, amplificator, cilindrul de frână principal și cilindrii de roți există furtunuri și conducte.

Cum să deșurubați țevile de frână

Veți avea nevoie

 • - o cheie;
 • - lichid de frână;
 • - capacitate;
 • - tub de vinil.

instrucție

1

De regulă, înlocuirea conductelor de frână este precedată delucrări pregătitoare legate de curățarea suprafeței coșurilor din noroi și aplicarea la îmbinările filetate a unei compoziții speciale pentru a facilita deșurubarea nuci. În plus, este necesar să se pregătească în prealabil o cheie specială, lichid de frână pentru umplere, un recipient gol pentru curățarea lichidului rezidual din sistemul de frânare și un tub de vinil moale.

2

De exemplu, putem lua în considerare înlocuireatubul de frana al masinii VAZ-2107. Pentru mai mult confort, puneți mașina într-o groapă sau într-un avion. Mai întâi, folosind o șurubelniță Phillips, deșurubați cele două șuruburi care fixează conducta de frână din spate la caroserie (dacă există).

3

După aceasta, folosind o cheie specială,deșurubați cele două fitinguri la furtunul de frână și la regulatorul de presiune și scoateți tubul. La sfârșitul tuturor lucrărilor necesare, tuburile sunt instalate în ordine inversă cu încărcarea ulterioară a lichidului de frână și verificarea calității reparației frânelor.

4

La autoturismele VAZ-2110, 2111 și 2112 primuleste necesar să răsuciți conductele de la cilindrul principal și furtunurile de frână, apoi conectați cilindrul principal și deschiderile furtunurilor. În timpul următoarei operațiuni, deșurubați cele trei piulițe și scoateți capacul din plastic. Apoi, este deja posibil să îndepărtați plăcile metalice și să deconectați tuburile de la suporturi. În cazul în care titularii sunt sparte, atunci trebuie să fie înlocuite.

5

Montați noile tuburi în ordine inversă,apoi ca verificare, efectuați un sistem de frânare cu pompă. Este necesar să scoateți aerul care a intrat în el. Un semn de aer care intră în sistemul de frânare este o creștere a cursei și o depresiune moale a pedalei de frână atunci când este apăsată. Există următoarea secvență de sângerare a frânelor: spate dreapta, stânga față, spate stânga și dreapta dreapta.