Sfat 1: Cum să tentați bara de protecție

Sfat 1: Cum să tentați bara de protecție

Zgârieturile apar după accidente minore, de la surprinderesarind pe masina unei pisici, deteriorarea suprafetei poate si a lovit accidental o ramura de copac. Pentru a scăpa de daune minore, nu este necesar să le înlocuiți complet bară de protecție, deoarece este suficient să aplicați corect vopseaua într-un loc problematic, iar mașina va primi din nou aspectul original.

Cum să tentați bara de protecție

Veți avea nevoie

 • - detergent;
 • - un cuțit mic;
 • - o piele de slefuire;
 • - solvent;
 • - primer;
 • - pistol special sau seringă pentru aplicarea vopselei;
 • - țesut umed;
 • - vopsea;
 • - lac.

instrucție

1

Pregătiți partea de care aveți nevoie bară de protecțiea. Îndepărtați praful și murdăria de zgârieturi și spălați-o cu orice detergent sau detergent obișnuit.

2

Curățați ușor deteriorarea din vopseaua cu un cuțit. După aceea, spargeți o zgârietură cu o piele specială. Odată ce suprafața bară de protecțiedar devine mată, ștergeți-l cu un solvent special de degresare pentru a elimina gudronul rezidual.

3

Acoperiți partea zgâriată bară de protecțiedar cu două straturi de grund. Pentru a facilita procedura, este recomandat să folosiți o armă specială. La început, aplicați uniform un strat, lăsați-l să se usuce și apoi repetați procedura.

4

Așteptați până când solul se usucă bine, de obicei durează aproximativ două zile. Tratați grundul cu șmirghel special pentru a elimina defectele și neregulile de pe hârtie bară de protecțiee. Nu exagerați, altfel veți șterge totul pe pământ. După ce lustruiți grundul, lăsați-l bine și degresați-l.

5

Înainte de a aplica vopseaua, ștergeți suprafața cu o cârpă ușor umezită. retușare bară de protecție se poate face cu o perie simplă mică, sauo unealtă specială sub formă de seringă. Răspândiți vopseaua într-un strat subțire și așteptați aproximativ douăzeci de minute ca să se usuce. După aceea, repetați ușor vopseaua și așteptați până se usucă. Dacă rezultatul rezultat nu vă convine, puteți aplica unul sau două straturi suplimentare.

6

Asigurați rezultatul rezultat cu un lac incolor. Cel mai bine este să-l aplicați și în mai multe straturi.

Sfat 2: Cum să îndreptați bara de protecție

Situația standard este fericită atunci când șoferii ating din neatenție bară de protecție troiene. În acest caz, dentura pe bara de protecție este garantată. În reparațiile auto, restaurarea barei de protecție vă va costa cel puțin 4000 de ruble. Dar vă puteți îndrepta singur bara de protecție.

Cum să îndrepți o bara de protecție

Veți avea nevoie

 • - Construirea uscătorului
 • - Ceainic electric
 • - un garaj sau o cutie cu o temperatură de 20-30 0 C
 • - magnet mic
 • - termometru

instrucție

1

În primul rând, adunați câteva informații desprematerialul din care este produsă bara de protecție. Dacă există "contraindicații" la încălzire - contactați specialiștii. Dar, de obicei, aceste bare de protecție sunt puse pe mașini de clasă extra (Lamborghini, Chrysler, Ferarri, etc.).

2

Scoateți bara de protecție din mașină. Apoi continuați să încălziți bara de protecție. Luați un uscător de păr al clădirii și încălziți ușor fierul.

3

După aceea, încălziți apa în fierbătorul de apă până cândtemperatura de 35-40 0 C și începeți ușor de udare a barei de protecție. Merită să turnați zona pe o rază de 15-20 cm de dent. Apoi, aduceți apa la o temperatură de 45-500 0 C și repetați procedura.

4

Începeți să îndoiți bara de protecție în starea sa anterioară, nulăsând apa să se usuce. Pentru a face acest lucru, aduceți magnetul pe suprafața deteriorată (chiar dacă bara de protecție este plastică, se va îndrepta, deoarece vopseaua conține un număr mare de metale). Deplasați magnetul dintr-o parte în alta.

5

Împingeți ușor dentura cu mâna spre interiorde mână și stoarce afară. Dar nu folosiți forță excesivă, pentru a nu deteriora stratul de protecție al barei de protecție. Nu vă lăsați mâna, de îndată ce bara de protecție sa îndreptat, merită un minut sau două să o susțină.

6

Se încălzește apa la 30-35 0 C și se toarnă din nou bara de protecție. Repetați această procedură de mai multe ori, reduceți temperatura apei prin fiecare udare cu 5 grade, până când ajungeți la limită la 15 ° C. După ultima udare, puneți bara de protecție într-un loc uscat și răcit și lăsați-o să se usuce. Este necesar să se culce timp de cel puțin două zile. După aceea, așezați bara de protecție în locul său.

Sfat 3: Cum să scoateți bara de protecție de pe Lancer 9

retragere bară de protecție este necesar, în aceste cazuri, dacă este necesar să se efectueze pictura sau reparația acestuia și, de asemenea, să se ajungă la acele detalii ale mașinii, pe care le închide. Luați în considerare modalitatea de retragere bară de protecție pe Mitsubishi Lancer.

Cum să eliminați o bară de protecție pe Lancer 9

instrucție

1

Pentru a elimina partea frontală bară de protecție Veți avea nevoie de o șurubelniță, clește și un set dechei de închidere, inclusiv cheile de terminare pentru "10" și "12". Utilizați o șurubelniță pentru a elimina știftul capacului radiatorului. După aceasta, îndepărtați-l cu grijă și faceți același lucru și cu cel de-al doilea dispozitiv de blocare. Scoateți, de asemenea, dispozitivul de fixare a clemei radiatorului și grătarul din plastic. În cazul ruperii suporturilor din plastic și a clemelor, asigurați-vă că le înlocuiți cu altele noi.

2

Scoateți șuruburile care atașează bara de protecție la amplificator,apoi găsiți de jos suporturile garniturilor și îndepărtați-le cu grijă. Scoateți pistoanele concepute pentru a atașa cârligele la ornament. Amintiți-vă că sunt pe ambele părți. Scoateți șuruburile care fixează capacele de aripile și deconectați conectorul firelor care se potrivesc lămpilor de ceață.

3

Scoateți suprapunerea bară de protecție din mașină. Apoi deșurubați cele două șuruburi care atașează amplificatorul bară de protecție la corpul mașinii și scoate-o. Instalare frontală bară de protecție și puneți-o în ordine inversă.

4

Pentru a scoate partea din spate bară de protecție aceleași instrumente și alteleCheie imbus pe "14". Deconectați conectorul firelor de la lampa de ceață și scoateți luminile din spate. Deșurubați șuruburile, prin care clapele de noroi sunt conectate la arcul roților. După aceasta, scoateți clapele de noroi și șuruburile de fixare din față bară de protecție.

5

Deșurubați șuruburile în orificiile de substopurile. Scoateți știftul din suport și scoateți-l. Desfaceți garnitura portbagajului trăgând în afară suporturile și lăsând-o ușor cu o șurubelniță. Găsiți suporturile de plastic care sunt asigurate din partea inferioară. Scoateți piulițele cu care se află amplificatorul bară de protecție atașat corpului. Desfaceți garnitura trunchiului și scoateți șuruburile de fixare bară de protecție, apoi trageți-o pe ea și scoateți-o.

Sfat 4: Cum să lipiți o bara de protecție pe un VAZ

Probleme de conducere, de regulă, înțelege aproape orice motorist, inclusiv proprietarul VAZ. Cazurile de deteriorare sunt frecvente bară de protecție, care, din fericire, pot fi reparate independent, prin lipire. Prin urmare, nu trebuie să vă grăbiți imediat la magazin dacă îl deteriorați și cumpărați unul nou.

Cum să lipiți o bara de protecție pe un VAZ

Veți avea nevoie

 • - rășină poliesterică;
 • - adeziv epoxidic.

instrucție

1

Înainte de a începe să lipiți bara de protecție de pe VAZ,Determinați ce material este făcut, deoarece din aceasta se va baza tehnologia reparării sale. Pentru a face acest lucru, uitați-vă la marcajele de pe suprafața interioară bară de protecție.

2

În plus, deconectat de la bara de protecție, binecurățați-l de murdărie și examinați-l cu atenție pentru fisuri sau defecțiuni. O fisură mică, sigilată în timp, poate provoca mai multe probleme mai târziu, deci luați în considerare orice spargere. Dacă bara de protecție este din polipropilenă, apoi lipiți fisurile mici cu ajutorul unui fier de lipit, iar în cazul materialului bară de protecție - poliuretan, atunci fierul de lipit va fi inacceptabil.

3

Bara de protecție din clei poliuretanic, folosindadeziv epoxidic. Acest adeziv din polimer va elimina diverse daune, economisind banii. Înainte de lipire în loc de deteriorare, îndreptați toate neregulile încălzind bara de protecție din interior. Apoi, se potrivesc bine cu celelalte laturi adiacente bară de protecție, după ce și-au făcut treaba.

4

Ștergeți toate părțile degresate cu un solvent special. După aceea, adezivul epoxidic într-o anumită proporție, se amestecă cu o rășină poliesterică și începe să se răspândească pe interior bară de protecție. Odată ce adezivul este preluat de film, întoarceți-lbara de protecție și se angajează în legături externe. Adezivul complet uscat poate fi curățat, dar în acest caz, suprafața curățată va trebui vopsită, deoarece filmul deteriorat trece ușor umezeala, ceea ce va avea un efect foarte negativ asupra structurii lipiciului.

5

După ce bara de protecție a fost reparată, efectuați o reparație completă a produselor cosmetice, astfel încât fisurile lipite să fie cât mai vizibile.

Sfat 5: Cum să protejați bara de protecție

Bara de protecție este una dintre părțile proeminentemasina, deci este cel mai adesea supusa efectelor mecanice ale oricaror factori externi. Este necesară protejarea barei de protecție a mașinii, astfel încât să nu cheltuiți de fiecare dată când cumpărați unul nou.

Cum să protejezi o bara de protecție

Veți avea nevoie

 • - un set de senzori de parcare;
 • - instrumente;
 • - o soluție de săpun;
 • - construirea uscător de păr;
 • - spatulă din plastic;
 • - benzi de cauciuc pentru bara de protecție.

instrucție

1

Instalați un set de senzori de parcare - dispozitive,care afișează pe un mic ecran poziția mașinii dvs. în raport cu alte obiecte. Prețul unui astfel de set variază între 2 și 6 mii de ruble. Diferitele modele diferă una de cealaltă printr-un set de funcții și numărul de senzori. În prezent, puteți instala un astfel de sistem absolut în orice mașină. De asemenea, multe parktronice au capacitatea de a se conecta la un computer obișnuit la bord. După instalare, sistemul vă va avertiza cu un semnal dacă distanța dintre bara de protecție și obstacol ajunge la intervalul specificat.

2

Setați "kenguryatnik" dacă aveți un SUVsau crossover. Această structură metalică este atașată de partea inferioară a mașinii. Vă permite să protejați nu numai bara de protecție, ci și carterul motorului. În piața de autoturisme puteți găsi o gamă largă de diferite "kenguryatnikov" și ridicați modelul care va face față celei mai bune funcții de protecție a mașinii dumneavoastră. Instalarea se poate face independent, deoarece este foarte simplă. Dacă nu sunteți sigur de abilitățile dvs., atunci ar trebui să contactați un specialist.

3

Strângeți bara de protecție într-un strat transparent de protecție. Un astfel de film va proteja bara de protecție de jetoane mici și zgârieturi, care apar adesea în timpul funcționării. De asemenea, filmul poate salva bara de protecție de la o fisură cu un impact ușor. Filmul rănit poate fi schimbat periodic și astfel păstrează aspectul mașinii în forma sa originală. Un astfel de film este aplicat foarte simplu. Spălați bine mașina. Aplicați un strat de apă cu săpun. Îndepărtați stratul protector din film și plasați-l pe bara de protecție cu o parte adezivă. Cu o spatulă de plastic specială, începeți netezirea netedă a întregii reliefări a suprafeței în timp ce încălziți filmul cu un uscător de păr pentru construcții. Este necesar să vă deplasați de la centru la margini pentru a elimina toată sifonul din sub film. După aceea, lăsați bara de protecție să se usuce. Bulele în special mari pot fi ușor perforate cu un ac subțire.

4

Lipiți garnitura de cauciuc a barei de protecție. Acestea vor fi amortizate printr-o coliziune superficială. Guma adezivă este foarte simplă. Degresați bara de protecție. Îndepărtați stratul de protecție din benzile de cauciuc. Îndepărtați cu atenție și fiertați cu grijă. Această inovație protejează bara de protecție, dar un pic strica aspectul masinii ca un întreg.

Sfat 6: Cum să faceți o comandă pentru o bara de protecție

Bara de protecție realizată la comandă dă mașiniiindividualitatea și își deschide oportunitatea de a-și exprima propria persoană. Baretele autovehiculelor moderne sunt fabricate din fibră de sticlă conform tehnologiei de turnare manuală sau perfuzie cu vid.

Materialele moderne vă permit să creați bare de protecție complexe
Bara de protecție a unei mașini moderne nu numaiEa are o funcție de protecție, preluând o parte din forța de impact în timpul unui accident de circulație, dar, de asemenea, este unul dintre elementele cele mai notabile ale exteriorului. Dorința de a vă da un aspect unic masinii vă inspiră pe proprietarii de mașini să caute noi forme și soluții de design. Metodele de fabricare a barelor de protecție auto nu implică utilizarea de echipamente high-tech, astfel încât acest lucru se poate face nu numai prin Tuning Studio mare, dar, de asemenea, artiști sau individuale mici echipe de profesioniști. Cu abilitățile necesare și o anumită perioadă de timp liber, bara de protecție poate fi fabricat în mod independent și într-un garaj masterskoy.Bampery din fibra de sticla - material compozit care să permită să genereze o construcție puternică de forme geometrice complexe. Tehnologia de producție include mai multe etape - dezvoltarea unui proiect de design, producerea matricei, calculul materialului si pictura.

desen

Aspectul bara de protecție poate fi repetatPrototipul existent și pentru a reprezenta decizia inițială de proiectare. Există diferite modalități de a studia designul exterior al mașinii, de la schițe creion la modelare 3D a computerului. În unele cazuri, producătorii sunt rugați să repetă complet designul original al barei de protecție.

Fabricarea matricelor

Matricea reprezintă un dispozitiv, cel exteriorsuprafața care se repetă suprafața interioară a barei de protecție. Atunci când o singură matrice operează producția de clase speciale de argilă. O astfel de matrice este destul de potrivit pentru fabricarea unui produs, iar după ce materialul de lucru poate fi utilizat povtorno.Pri serie tampoanele de producție necesită matrice reutilizabile, care pot fi realizate din orice material durabil și rezistent. Populare cu experți de tuning sunt matrice realizate din sticlă mat și rășină de poliester.

Aspectul materialului

Pe suprafața matricei aruncate alternativstraturi de fibră de sticlă, care sunt impregnate cu o rășină de liant. De asemenea, în proiectare sunt prevăzute puterea și dispozitivele de fixare necesare pentru a fixa bara de protecție a mașinii. În plus față de calculul manual, se aplică metoda perfuziei cu vid, în care contactul straturilor de fibră de sticlă este asigurat prin intermediul unui dispozitiv special pentru crearea unui vid local. Structura rezultată este maturată până la întărire, după care intră în pictura.

Sfat 7: Cum să reparați bara spate

bară de protecție este o parte importantă a mașinii, pentru căAcesta este destinat să protejeze farurile și corpul în timpul grevelor ușoare, cum ar fi un eșec sau sosirea la garaj de parcare. Cu toate acestea, uneori, rezultând un impact pe bara de protecție din plastic poate să apară, de exemplu, o fisură mare. Dacă se întâmplă acest lucru, nu te supara si arunca imediat partea deteriorată. Puteți încerca în continuare să o salvați.

Cum se repară bara de protecție din spate

Veți avea nevoie

 • - șurubelnițe plate și în cruce;
 • - plasă cu granulație fină din oțel inoxidabil;
 • - Banda de pictura;
 • - fier de lipit 75 wați (poate fi mai mult)

instrucție

1

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să decolațibara de protecție din mașină. Această lucrare este laborioasă și lungă. Folosind o șurubelniță plană, scoateți 3 pistoane, care sunt situate sub bara de protecție și 2 pistoane de fiecare parte, care o atașează la blaturi. Deșurubați de asemenea șuruburile de fixare care fixează bara de protecție de pe corp. Apoi, folosind o șurubelniță Phillips, deșurubați cele două șuruburi care fixează luminile din spate ale caroseriei. Scoateți cu grijă lămpile din spate și deconectați conectorul cablajului.

2

În găurile în care erau luminile, deșurubați-oun bolț cu care bara de protecție este fixată pe corp, scoateți știfturile de pe piston și apoi scoateți-le. Utilizați o șurubelniță plată pentru a rupe și scoateți cele 4 pistoane care fixează căptușeala trunchiului și scoateți-o. Scoateți piulițele care țin de amplificatorul de protecție. Deșurubați șuruburile de fixare a unei bare de protecție la un corp și, după ce ați chemat pe cineva la ajutor, scoateți o bara de protecție.

3

Acum ai grijă de daune, deșurubațiamplificator și curățați suprafața interioară a barei de protecție împotriva murdăriei. Luați banda de vopsea și trageți fisura din exterior, menținând bara de protecție în acest loc cât mai strânsă posibil. Tăiați plasa pregătită în bucăți mici de 10x60 mm. După aceea, atașați prima piesă și încălziți-o cu un fier de lipit, apoi cu celălalt, etc. Așteptați ca toate piesele să se răcească și să se solidifice. Dacă este necesar, lăsați ușor bara de protecție.

4

Când toate lucrările de reparații ale barei de protecție sunt terminate, puteți să o atașați la masina în ordine inversă până la demontare.

Sfat 8: Cum să reparați o bara de protecție crăpată

Niciun șofer, din nefericire, nu este imun față de probleme minore la drum, ca urmare a acestui fapt bară de protecție mașina poate apărea fisuri. Din aceasta se deterioreaza nu numai aspectul masinii, ci si starea de spirit a proprietarului. Pentru a rezolva această problemă, nu este necesar să contactați centrul de service, puteți repara singur bara de protecție crăpată.

Cum de a repara o bara de protecție crăpată

Veți avea nevoie

 • - detergent;
 • - mașină sau clădire uscător de păr;
 • - șmirghel;
 • - o bucată de plastic;
 • - bretele metalice;
 • - fier de lipit;
 • - chit de poliester;
 • - grund pentru plastic;
 • - vopsea;
 • - Plasă cu granulație fină;
 • - Banda de pictura;
 • - plastic lichid;
 • - Perforați;
 • - masca panglica din fibra de sticla;
 • - Masă adezivă;
 • - Ingrosator

instrucție

1

Înainte de a repara, îndepărtați deteriorareabara de protecție din mașină. Clătiți bine cu murdărie folosind un jet de apă cu detergent și lăsați-l să se usuce. Pregătiți o mașină sau o clădire cu uscător de păr și faceți o duză specială cu un orificiu mic de 5 mm. Folosind un șmirghel sau un cuțit mare, faceți o gaură în bara de protecție pentru o mai bună sudare.

2

Luați o bucată de plastic și încălziți-ouscător de păr, începeți să sigilați fisura mai întâi cu una și apoi cu cealaltă. Pentru o mai mare fiabilitate, puteți securiza zona deteriorată cu cleme metalice. Preîncălziți bretelele cu un fier de lipit și lăsați-le ușor în bara de protecție, îndoind capetele din interior.

3

Scoateți bara de protecție din exterior, lipiți poliesterulPutty și grunduite cu un grund special pentru plastic. La sfârșitul reparației, folosind un pistol de pulverizare sau un pistol de pulverizare, aplicați o vopsea pe bara de protecție (nu mai mult de 3 straturi).

4

Puteți repara o bara de protecție crăpată curețea de cereale fine. Taiați-l în bucăți mici de dimensiuni de aproximativ 10x50 mm. Luați o bandă de vopsea și fixați-o în zona afectată din exterior, apăsând fisura cât mai strâns posibil. Preîncălziți prima piesă a grilajului și lipiți-o cu grijă în bara de protecție, apoi pe a doua și așa mai departe peste crack. Așteptați până când totul se răcește și, dacă este necesar, tentați zona sigilată.

5

O altă modalitate este utilizarea unui plastic lichid. Obțineți un material plastic lichid care se potrivește cel mai bine cu tipul de protecție din plastic. Îndepărtați fisura cu șmirghel și faceți o canelură în formă de V mică, folosind un disc și un burghiu. Luați panglica de mascare din fibră de sticlă și sigilați fisura din fața.

6

Apoi, într-un amestec de recipiente puțin adânciîngroșător și masă adezivă și aplicați acest amestec pe bandă. Când totul este uscat, îndepărtați cu grijă banda, curățați zona deteriorată și aplicați plastic lichid pe ea. Când se îngheață, se sfărâmă suprafața și se continuă pictura.

Sfat 9: Cum să scoateți bara de protecție față

În cazul în care proprietarul este necesar să demontați farul din față pe 2110, apoi pentru a obține acces deplin la acest echipament trebuie să fie îndepărtate de pe bara de protecție din față mașinii.

Cum să scoateți bara de protecție față

Veți avea nevoie

 • Cheie imbus 8 mm,
 • Cheie imbus pentru 10 mm,
 • șurubelniță curbată.

instrucție

1

De fapt, nu există nimic complicat în această procedură, în ciuda dimensiunilor impresionante ale părții dezmembrate.

2

Dacă este instalată bara de protecțieiluminat sau alte echipamente electrice, rețeaua de la bord a mașinii trebuie să fie dezactivată, prin deconectarea cablului negativ "împământat" de la baterie.

3

Apoi, grila radiatorului este scoasă.

Cum să scoateți bara de protecție față

4

Scoateți grilajul, deșurubați un șurub de fixare a barei de protecție, amplasat pe părțile laterale ale mașinii din partea inferioară.

5

După deșurubarea celor două șuruburi de fixare din față, bara de protecție este dezmembrată prin metoda de a schimba pur și simplu înainte în cursul mașinii.

Videoclipuri similare
Fiți atenți
La instalarea barei de protecție față, acordați atenție ghidajelor sale, care trebuie aliniate cu canelurile din corpul mașinii.
Sfaturi utile
Instalarea este în ordine inversă.
surse:
 • cum să scoateți o bara de protecție pe o vază 2110

Sfat 10: Cum să lipiți o bara de protecție

Ce fel de probleme nu stau în așteptare?conducătorii auto în timp ce conduc pe drumuri. După cum arată statisticile, cele mai multe situații de urgență apar în timpul blocajelor de trafic pe străzile orașului. Accidentul cel mai frecvent întâlnit în astfel de condiții este coliziunea autoturismelor, ceea ce duce deseori la daune bară de protecție pe mașini.

Cum să lipiți o bara de protecție

Veți avea nevoie

 • - adeziv epoxidic

instrucție

1

În legătură cu faptul că în fabricarea de moderne bară de protecție Materialele polimerice sunt utilizate pe scară largă, în caz de accidente, se pune problema posibilității de a repara piesele de plastic din caroserie.

2

Pentru a repara bară de protecție, din plastic, este aplicatadeziv epoxidic. Prin urmare, în pregătirea pentru repararea viitoare a barei de protecție, trebuie să achiziționați un kit de reparare pe bază de epoxid în dealer. Setul de reparații include un kit din fibră de sticlă.

3

Adezivul epoxidic este un adeziv bicomponent. Conține un întăritor care trebuie amestecat bine înainte de utilizare într-o anumită proporție (vezi instrucțiunile de pe ambalaj). Ambalaj din fibră de sticlă impregnat cu lipici, gata de utilizare, care este lipit din interior spre zonele deteriorate ale barei de protecție.

4

În acele cazuri în care este necesară consolidarea pieselor de lipit, o plasă de metal este lipită pe suprafața interioară a barei de protecție, care este acoperită cu o cârpă de sticlă impregnată cu adeziv epoxidic.

5

Uscarea sau, mai degrabă, polimerizarea epoxiduluiadezivul are loc într-o zi. După perioada specificată, se efectuează prelucrarea finală a suprafețelor lipite: șlefuirea, vopsirea, lustruirea.

Fiți atenți
Adezivul epoxidic este un compus chimic toxic, deci repararea trebuie efectuată într-o încăpere bine ventilată.

Sfat 11: Cum să lustruiți bara de protecție

Ca urmare a unui accident minor sau a unei parcări nereușite bară de protecție există zgârieturi neplăcute. Eliminați această problemă și întoarceți piesele deteriorate într-un aspect atractiv cu lustruit. Această procedură nu necesită abilități speciale, așa că puteți să o faceți singur.

Cum să lustruiți o bara de protecție

Veți avea nevoie

 • - șampon auto;
 • - mașină de lustruit;
 • - pastă abrazivă grosieră;
 • - pastă abrazivă fină;
 • - cârpă moale uscată;
 • - Mijloace cu teflon și ceară;
 • - lustruire.

instrucție

1

Pentru confort, înainte de a începe lucrul, scoateți bara de protecțiedin mașină. Spălați bine din toate părțile cu șampon auto. Lăsați până se usucă complet. Apoi, folosind un solvent, degresați suprafața barei de protecție.

2

Luați mașina de lustruit și instalați-o pe ea.un cerc destinat lustrurilor groase. Aplicați o pastă abrazivă mare la bara de protecție și, pornind mașina la cea mai mică viteză, începeți să o împrăștiați uniform pe suprafață. În același timp, mișcările trebuie să fie progresive.

3

Porniți mașina la o viteză de 2500 de rotațiipe minut și continuați să lucrați. Asigurați-vă că monitorizați gradul de încălzire a suprafeței, deoarece poate deteriora stratul de vopsea. La sfârșit, ștergeți restul de pastă cu o cârpă moale și uscată.

4

Acum aplicați pe bara de protecție deja o pastă abrazivă fină, iar pe mașină, instalați roata corespunzătoare de lustruit. Faceți lustruirea în același mod ca cel descris mai sus.

5

Când procedura este finalizată, mergeți latratament de suprafață cu un agent special care are în compoziție teflon și ceară. Aceasta va ajuta la revenirea stralucirii barei de protecție și la obținerea de proprietăți de respingere a apei.

6

Montați pe mașina de lustruit spumă de cauciuccerc și aplicați o cantitate mică de bani la bara de protecție. Încercați să o distribuiți cât mai uniform posibil, astfel încât să nu existe cheaguri rămase. Porniți viteza medie și lucrați cu ușurință suprafața.

Videoclipuri similare
Fiți atenți
Se recomandă efectuarea lucrărilor într-o cameră luminoasă, bine ventilată.
Sfaturi utile
Puteți face lustruirea manuală. Pentru a face acest lucru, se aplică o cârpă curată, uscată un pic polonez, a intins-o pe suprafata. Așteptați până când începe să se întoarcă alb, și numai după aceea, făcând o mișcare de mână poloneză circulară bamper.Esli nu doriți să eliminați bara de protecție, înainte de a începe lustruire o spălare bună și uscat masina. Obkleyte neapărat toate aproape de ziarele piese de bara de protecție.
Sfaturi utile
Se recomandă ca în timpul întregii lucrărifilmați restul pieselor pentru a nu murdări. Înainte de începerea procesului este necesar să se aibă grijă de sediu, să se acopere podeaua cu ziare și apoi vopseaua și gunoi să nu cadă pe ea.